Hemen herkes yaşlanınca nasıl görüneceğini merak ediyor. Peki, stresten ve kırışıklıklardan uzak şekilde yaşlanmanın mümkün olduğunu söylesek ne düşünürsünüz?
İnsanlar iç huzura kavuşmak ve daha iyi bir görünüme sahip olabilmek için sürekli olarak yeni bir arayış içerisine giriyor. Her iki isteği de karşılayacak tek eylemin ise düzenli egzersiz yapmak olduğunu biliyor olmalısınız. Ancak yalnızca vücut egzersizleri yapmak, zarif bir şekilde yaşlanmak için yeterli olmuyor. Vücudu formda tutmak ne derece önemliyse yüzü formda tutmak da sarkmasını ve kırışmasını engellemek için o derece önemli sayılıyor.
Pahalı ve riskli operasyonlardan uzak durarak da cildin genç görünümünü korumak mümkün. Yüz yogası ile yüz kaslarınızı sıkılaştırarak hem mimiklerinize daha yumuşak bir görünüm kazandırabilir hem de gerginlik, stres ve endişe gibi olumsuz duygulardan uzaklaşabilirsiniz. Peki, yüz yogası nasıl yapılır? Herhangi bir malzemeye ihtiyaç var mı? Yanıtlar için okumaya devam edin!
1. Yüz Yogası Nedir?
Yüz yogası yüzü, boynu ve omuzları hedef alan ve etkili sonuçlar vadeden doğal bir egzersiz çeşidi olarak değerlendiriliyor. Yüz yogası, zamanla yanak ve yüz kaslarını güçlendirerek yüzün yapısal görünümünün iyileşmesine yardımcı oluyor. Kaş arasındaki çizgiler, alın çizgileri veya göz kenarındaki kaz ayakları yüzde daha yaşlı ve yorgun bir görünüm oluşturuyor. Yüz yogası ise yıllar içinde yüze yerleşmiş olan bu ifadelerin doğal şekilde giderilmesine katkı sağlıyor.
2. Yüz Yogası Ne İşe Yarar?
Yüz yogasını da diğer tüm egzersizler gibi düzenli şekilde uygulamanız gerekiyor. Ayrıca uyku ve beslenme düzeni de bu egzersizler sırasında büyük önem taşıyor.
- Yüz yogası, yüz kaslarını harekete geçirerek mimik ve jest hareketleri ile oluşan kırışıklıkları önlemeye yardımcı oluyor.
- Yüz bölgesinde az çalışan kasları tetikleyerek kasların kuvvetlenmesini sağlıyor.
- Yüz kaslarının düzenli ve doğru bir şekilde çalışmasına destek oluyor.
- Yüz bölgesinde dolaşım hızının olağan şekilde sürmesine katkı sağlıyor.
3. Yüz Yogası Nasıl Yapılır?
Evde herhangi bir alete ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz yüz yogası egzersizleri bulunuyor. Başlangıç aşaması için 5 ila 10 dakikalık bir alışma rutini hazırlayabilirsiniz. Daha sonra yüz yogasını cilt bakım rutininizin bir parçası olarak günde 15 ila 20 dakikalık bir süreye çıkarabilirsiniz. Ancak yüz yogasına başlamadan önce ellerinizin ve cildinizin temiz olmasına özen göstermelisiniz.
3.1. Kaş Çizgileri için Yüz Yogası
Kaşların ortasında oluşan çizgilerden kurtulmak için sol elin işaret parmağını kaşların arasına yerleştirin. Sağ elin işaret parmağını ise alnın tam orta kısmına konumlandırın. Her iki parmakla hafifçe baskı uygulayarak aşağıdan yukarı ve yukarıdan aşağı hareketlerle parmaklarınızı çizgilerin üstünde gezdirin.
3.2. Kaz Ayakları için Yüz Yogası
Avuç içlerini şakaklarınıza yerleştirin ve hafifçe bastırarak kulağın üst kısmına doğru ellerinizi hareket ettirin. Bu aşamada alnın ve kaşların gerilmesini hissediyor olmanız gerekiyor.
3.3. Yanakları Kaldırmak için Yüz Yogası
Ağzınızı bir O harfi oluşturacak şekilde açın. Üst dudağınızı dişlerin üzerine yerleştirin ve yanak kaslarını yukarı kaldırmak için gülümseyin. İşaret parmaklarınızı hafifçe yanak kaslarınızın üzerine, gözlerinizin altına yerleştirin. Parmaklarınızı indirmeden önce yanak kaslarını serbest bırakın.
3.4. Boyun ve Gıdı Bölgesi için Yüz Yogası
Boyundaki dolaşım sistemini harekete geçirmek için parmaklarınızı köprücük kemiklerinize yerleştirip aşağıdan yukarı doğru çeneye ulaşana kadar hafifçe bastırarak hareket ettirin. Gıdı bölgesi için ise yine bir O sesi çıkaracak şekilde dudaklarınızı ayarlayın. Ağzınızdan nefes alıp vererek gıdı bölgenizdeki kasları harekete geçirebilirsiniz.
4. Yüz Yogası Faydaları Nelerdir?
Yüz yogası, yüzdeki kasları doğrudan çalıştırarak bu bölgedeki kasları sıkılaştırmayı, hareketlerini artırmayı ve iyi bir cilt görünümüne ulaşmayı vadediyor. Yüz yogasının bilinen etkileri ise şu şekilde:
- Yüz yogası bölgedeki kasları harekete geçirerek ince çizgileri ve kırışık görünümünü engellemeye yardımcı oluyor.
- Yüz kaslarını daha iyi şekilde kontrol etmeyi sağlıyor.
- Doğru bir şekilde nefes alıp vermeye destek oluyor.
- Kas hafızasını yeniden programlayarak yüzde kırışıklık oluşturacak hareketlerden uzaklaşmayı sağlıyor.
- Stres, gerginlik ve endişe gibi duyguları geri planda bırakmaya yardımcı oluyor.
- Yüz bölgesindeki sarkmaları engellemeye katkı sağlıyor.
5. Yüz Yogasında Hangi Yağlar Kullanılır?
Yüz yogası sırasında daha etkili sonuç almak için doğal içerikli aromaterapi yağlarını kullanabilirsiniz. Önreğin;
5.1. Tatlı Badem Yağı
Masaj ve yüz yogası uygulamalarında kullanılabilen tatlı badem yağı, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu doğal bileşenleri sağlamaya destek oluyor. Sabit bir yağ olan tatlı badem yağı tek başına kullanılabileceği gibi uçucu yağlar ile karıştırılarak da kullanılabiliyor.
5.2. Kuşburnu Çekirdeği Yağı
Kuşburnu çekirdeği yağı, içeriğindeki E, C ve D vitaminleri sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu bakımı doğal yollardan almasına yardımcı oluyor. Kuşburnu çekirdeği yağı, zeytinyağı ile karıştırılarak veya nemlendirici kremlere ilave edilerek uygulanabiliyor.
5.3. Üzüm Çekirdeği Yağı
Yüz yogasında sıklıkla tercih edilen üzüm çekirdeği yağı, cildin nem dengesini korumaya yardımcı oluyor. Sabit bir yağ olmasına rağmen bu yağın tek başına doğrudan kullanılması tavsiye edilmiyor. Üzüm çekirdeği yağının Hindistan cevizi yağı gibi başka bir sabit yağ ile karıştırılarak kullanılması öneriliyor.
Wefood’un doğal ve katkısız içerikli aromaterapi yağları ile cildinizi şımartmaya siz de hemen başlayın!
Kaynaklar: