Birbirinden renkli ve süslü şekillerde hazırlanan cupcakeleri siz de çok seviyorsanız bu tarifimiz tam size göre, badem unun verdiği nefis aroma ve lezzete hazır olun.
Badem Unlu Glutensiz Cupcake Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 15 yemek kaşığı Wefood badem unu
- 4 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı (erimiş olarak)
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 250 gr. Oda sıcaklığında tereyağı
- 400 gr. Pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- Çilek
- Wefood ham kakao parçacıkları
Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtaları bal ile iyice çırpın. Ardından hindistan cevizi yağını da ekleyerek biraz daha çırpın. Bir tarafta da badem ununuzu, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Ardından bu karışımı da ekleyerek tüm karışımı son bir kez çırpın.
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Karışımınızı cupcake kalıplarına bir kaşık yardımıyla aktarın. Kalıplardan taşma olmaması için 1 parmak kadar boşluk bırakın.
Fırında 15-17 dakika kadar pişirin. Fırın performansları değişiklik gösterebileceği için 15. dakikada kürdan testi yapmanızı öneririz.
Fırından çıkarttığınız cupcakelerinizi soğumaya bırakın.
Krema için oda sıcaklığındaki tereyağını krema haline gelene kadar yüksek devirde çırpın.
Krema haline geldiğinde pudra şekerinizi eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve 5-6 dakika daha çırpın.
İyice karıştıktan sonra sütü de ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Hazır hale gelen kremanızı sıkma poşetine aktarıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
Kremanız soğuduktan sonra, cupcakelerinizin üzerine sıkıp, çilek ve ham kakao parçacıkları ile süsleyin.
Afiyetler olsun.