Çikolataya fazlasıyla doyacağınız bu tarifte, ısırdığınız an çikolatanın ve fıstık ezmesinin verdiği o mutluluğa kapılacaksınız.
Chocolate Chip Cookies Nasıl Yapılır?
Malzemeler: (10 adet İçin)
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı Wefood Glütensiz yulaf ezmesi (20 gr.)
- 3 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi unu (25 gr.)
- 4 yemek kaşğı Wefood fıstık ezmesi
- 3 yemek kaşığı esmer şeker (veya 4 yemek kaşığı pekmez)
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Hazırlanışı:
-
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
- Öncelikle kuru malzemeler olan yulaf ezmesi, hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve bir çimdik tuzu karıştırın.
- Ardından üzerine fıstık ezmesi ve yumurtayı ekleyin ve hafif ele yapışan bir hamur olana dek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun ortasına bir çukur açın ve çikolata parçacıklarını ekleyerek iyice yoğurun.
- Bir kaşık ölçüsü kadar hamurdan alıp elinizle yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırarak en üstüne çikolata parçaları ekleyin.
- Yağlı kağıt serili tepsinize kurabiyelerinizi koyun ve 10-12 dakika pişmeye bırakın.
Afiyetler olsun.