Canı Atıştırmalık Çektiğinde Pişman Olmak İstemeyenler için Birebir!
Hangimiz sevmedik o fıstıklı, pirinç patlaklı barları. Spordan sonra iyi bir şeyler aradığımızda ya da işyerinde ara öğünlerde canımız bir atıştırmalık çektiğinde aklımıza düştü ama elimiz gitmedi. Yediysek de içerisindeki şekeri ve katkı maddelerini düşününce pişman olduk hep. O halde en iyi tercih, kendi lezzetli barlarımızı, üstelik o sevdiğimiz yer fıstıklı olanı evde hazırlamak dedik ve sizin için iyi bir bar tarifi hazırladık.
Bu tarif pişmanlık yaratmayacak ve evde bar yapımını eğlenceli bir hale getirecek. Yani yemesi kadar hazırlaması da keyifli olacak. Biz hazırlarken çok eğlendik, oradan biliyoruz. Yalnız kendiniz için değil çocuklarınız için de atıştırmalıklar arıyorsanız, çocuklarınıza da güvenle yedirebileceğimiz bir bar, hatta bir de çocuklarınızla birlikte hazırlarsanız tadına doyulmaz. İçerisinde bilmediğimiz hiçbir şey yok. Üstelik en az o yediğimiz barlar kadar da lezzetli. Hadi o zaman, işe koyulma ve bu hem lezzetli barları hazırlama vakti.
Yer Fıstıklı Bar Malzemeleri:
- 60 gr. Wefood ham kakao
- 15-20 gr. Wefood organik hindistan cevizi yağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar)
- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
- 75 gr. pirinç patlağı
- 150 gr. tuzsuz kabukları soyulmuş yer fıstığı
- 65 gr. şeker ilavesiz fıstık ezmesi
- 60 gr. bal
Yer Fıstıklı Bar Nasıl Yapılır?
Hazırlanışı:
- Öncelikle 15x15 bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve fıstıklarla pirinç patlaklarını harmanlayın.
- Ardından önceden ısıttığınız kaynar suyun üzerinde benmari usülü bal ve fıstık ezmesini yumuşatın ve iyice karıştırın.
- Bu karışımınızı fıstık, pirinç patlağı karışımınıza dökün ve harmanlayarak iç içe geçmesini sağlayın.
- Fırın kabınıza bu karışımı dökün ve iyice düzleyin.
- Üzerindeki çikolata kısmı için de, benmari usülü hindistan cevizi yağı, ham kakao ve keçiboynuzu özünü karıştırın ve homojen bir hale geldikten sonra ocaktan alın.
- Fırın kabınızdaki karışımın üzerine bunu da dökün ve yine düzleyin.
- Hazırladığınız snickerı buzlukta bir saat bekletin ve buzluktan çıkarttıktan sonra bıçakla keserek servise hazır hale getirin.
- Sonrasında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.