DEREOTLU KAHVALTILIK MUFFIN

GLUTENSİZ YULAF UNU

DEREOTLU KAHVALTILIK MUFFIN

MALZEMELER

 

300 gr Wefood Glutensiz Yulaf Unu

6 Yumurta

200 gr Yoğurt

100 gr Zeytinyağ

8 gr Tuz

20 gr Kabartma Tozu

180 gr Taze Beyaz Peynir

1 demet Dereotu

HAZIRLANIŞI

1.      Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılarak mikserde çırpılır.

2.      Karışıma tuz, kabartma tozu ve kademeli olarak tam yulaf unu eklenir.

3.      Beyaz peynir küçük küpler halinde kesilir.

4.      Dereotu kalın saplarından ayıklanarak yıkanır ve doğranır.

5.      Karışım mikserden alınarak dereotu ve beyaz peynir eklenir.

6.      Karışım spatula yardımıyla iyice karıştırılarak muffin kalıplarına dökülür.

7.      Önceden ısıtılmış fırında düşük fan ayarında 170 derecede 25 dk pişirilir.