DEREOTLU KAHVALTILIK MUFFIN
GLUTENSİZ YULAF UNU
DEREOTLU KAHVALTILIK MUFFIN
MALZEMELER
300 gr Wefood Glutensiz Yulaf Unu
6 Yumurta
200 gr Yoğurt
100 gr Zeytinyağ
8 gr Tuz
20 gr Kabartma Tozu
180 gr Taze Beyaz Peynir
1 demet Dereotu
HAZIRLANIŞI
1. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılarak mikserde çırpılır.
2. Karışıma tuz, kabartma tozu ve kademeli olarak tam yulaf unu eklenir.
3. Beyaz peynir küçük küpler halinde kesilir.
4. Dereotu kalın saplarından ayıklanarak yıkanır ve doğranır.
5. Karışım mikserden alınarak dereotu ve beyaz peynir eklenir.
6. Karışım spatula yardımıyla iyice karıştırılarak muffin kalıplarına dökülür.
7. Önceden ısıtılmış fırında düşük fan ayarında 170 derecede 25 dk pişirilir.