Wefood Glutensiz Un Çeşitleri
Gluten tüketemediğiniz için kendinizi sevdiğiniz lezzetlerden mahrum bırakmanıza hiç gerek yok! Wefood, damak çatlatan hamur işleri ve diğer unlu tarifleri gönül rahatlığıyla tüketebilmeniz için de yanınızda! Çapraz bulaşma riski olmayan denetimli tesislerde gluten içermeyen çeşitli tahıl ve benzeri gıdalardan üretilen glutensiz un çeşitleri, eşsiz lezzetlere sahip yemek ve hamur işi lezzetlere imza atmanız için bu sayfada sizler için sıralanıyor. Zengin lif, protein, vitamin ve mineral içerikleriyle Wefood glutensiz unlar, ekmeklerden çorbalara, şerbetli tatlılardan pasta ve kurabiyelere kadar tüm tariflerinizde başlıca lezzet sırrınız olmaya aday!
Glutensiz Un Nedir?
Glutensiz un adlandırması, doğal yapısında gluten bulunmayan tahıl ve tahıl ikamesi ürünlerden üretilen tüm un çeşitlerini içine alıyor. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda yer alan bir protein olarak gluten, bazı bireylerde sindirim sorunlarına veya alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Wefood’un glutensiz sertifikalı un çeşitleri, doğal ve katkısız içerikleriyle özel beslenmesi gereken bireylerin bu hassasiyetleri göz önünde bulundurularak üretiliyor. Böylece çölyak hastaları veya farklı nedenlerle gluten intoleransı olanlar başta olmak üzere, beslenmesine özen gösteren tüm bireylerin temiz ve güvenilir glutensiz un seçeneklerine ulaşmaları kolaylaşıyor.
Glutensiz Unlar Hangileridir?
En iyi glutensiz un veya sadece glutensiz un arayışında olanlar için oldukça geniş bir yelpaze mevcut. Arpa, buğday ve çavdar dışında kalan tüm tahıl ve tohumlarla gerçekleştirilebilen glutensiz un üretimi, günlük beslenmeye yönelik birbirinden güçlü alternatifler içeriyor. Yani buğdayın yerini alabilecek pek çok seçenek bulunuyor. Pirinç, kinoa ve yulaf gibi glutensiz tahıllar kategorisinden tutun da nohut, mercimek gibi baklagillere kadar, glutensiz un üretimi hemen her gıdayla yapılabiliyor. Hatta öyle ki bazı lif zengini meyvelerden de glutensiz un üretilebiliyor. Yani, çeşitli tat profillerine sahip glutensiz un çeşitleri ile tüm deneyenlere tarif sorduracak farklı lezzetler hazırlamanız mümkün!
Glutensiz Un Neden Yapılır?
Glutensiz unlar daha çok spesifik bir beslenme çözümü olarak değerlendirilebilir. Özellikle gluten intoleransı veya çölyak hastalığı olan bireyler için bu unların içeriği oldukça önemli. Ancak glutensiz un tüketme ihtiyacının ortaya çıkışındaki ana neden sadece sindirim problemleri değil. Daha geniş bir yelpazede, bazı kişiler tahıl tüketimi yoluyla ihtiyacı olan lif ve amino asitleri de aynı anda karşılayabilmek istiyor. Bu noktada ise kinoa ve karabuğday başta olmak üzere pirinç, yulaf ve nohut gibi doğal kaynaklardan elde edilen glutensiz unlar devreye giriyor. Bu unlar, besleyici ve katkı maddesi içermeyen doğal içerikleriyle son derece sağlıklı ve güvenilir bir tüketim sunuyor.
Glutensiz Un Çeşitleri Nelerdir?
Eğer glutensiz beslenmeye adım atma sürecindeyseniz şanslısınız! Çünkü Wefood, birbirinden lezzetli glutensiz unları temiz ve katkısız içerik ayrıcalığıyla sofralarınıza getirerek beslenme tercihlerinizi destekliyor. Gelin, kategorideki gluten içermeyen unlara göz atalım!
- Glutensiz tam yulaf unu
- Glutensiz çiğ karabuğday unu
- Glutensiz badem unu
- Glutensiz keçiboynuzu unu
- Glutensiz fındık unu
- Glutensiz nohut unu
- Glutensiz pirinç unu
- Glutensiz Hindistan cevizi unu
Glutensiz Unlar Ne İşe Yarar?
Her geçen gün daha fazla insanın tercihi haline gelen glutensiz unlar, özellikle de çölyak hastalığı ve gluten hassasiyeti olanların unlu mamuller ve diğer un içeren tarifleri güvenle tüketebilmelerini sağlıyor. Çünkü bu tür rahatsızlıklara sahip bireylerde gluten tüketimi farklı fiziksel problemleri doğurabiliyor. Glutensiz unlar, bu proteini sindiremeyen bireylerde sindirim sisteminin düzgün çalışmasına ve bağırsaklardaki emilimin uygun şekilde gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Glutensiz unlarla hazırlanan tarifler, ayrıca irritabl bağırsak sendromuna sahip kişiler, formuna özen gösterenler, sporcular, bebek beslenmesi için uygun ürünler arayan ebeveynler ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle özel beslenmesi gereken bireyler için de uygun bir seçenek.
Glutensiz Unlar Hangi Tariflerde Kullanılır?
Mutfakta pek çok yaratıcı tarifte glutensiz unları tercih edebilirsiniz. Ekmek çeşitlerinden pastalara, keklerden pizza vb. hamur işi lezzetlere kadar zengin bir yelpazede bu unlardan faydalanılabilir. Ekmek yapımında glutensiz ekmek unu, geleneksel buğday unlarının aksine yoğun ve gevrek bir doku sağlıyor. Özellikle tost ekmeklerinde ve kepekli ekmeklerde bu yapısal özellikler lezzet ve kıvam açısından fark yaratıyor.
Pasta ve keklerde kullanacağınız glutensiz unlar, doğru oranlar ve uygun pişirme tekniklerinin uygulanması halinde tatlılarınızı geleneksel unla yapılan lezzetlerin üstüne çıkarabilir. Özellikle pizza hamurunda glutensiz un kullanımı son yıllarda oldukça popüler. Gluten içermeyen pizzalar, gevrek ve özgün bir taban sunuyor. Glutensiz un çeşitleri ayrıca bebekler için püre yapımında, çorbalarda, et ve sebze yemeklerinde de kullanılabiliyor.
Glutensiz Un Çeşitleri Nasıl Kullanılır?
Eğer gluten hassasiyetiniz varsa ya da sadece glutensiz beslenmeye geçmek istiyorsanız, Wefood’un gurme & organik ürünler kategorisindeki glutensiz un çeşitleriyle siz de mutfağınıza renk katabilirsiniz! Glutensiz unların bağlayıcılığı ve esnekliği buğday ununa kıyasla daha az olduğu için bu unlarla hazırlayacağınız tariflerde yumuşaklığı sağlamak adına yumurta ve su kullanımını artırmanızda fayda olabilir. Hadi, şimdi en iyi glutensiz un kullanım yollarına bir bakalım!
-
Pirinç unu: Özellikle Asya mutfağında sıkça kullanılan glutensiz pirinç unu tatlılar, soslar ve hamur işlerinde ideal bir kıvam elde etmeyi mümkün kılıyor.
-
Hindistan cevizi unu: Tatlılar ve kekler için lezzetli bir seçenek olan bu ürün, yiyeceklere hafif ve tropikal bir lezzet katıyor.
-
Badem unu: Özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde tercih edilen badem unu keklerde, muffinlerde ve makaronlarda ideal bir doku sağlıyor.
-
Tam yulaf unu: Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yulaf unu glutensiz atıştırmalıklarda, keklerde ya da pürelerde sıklıkla kullanılıyor.
-
Nohut unu: Özellikle gözleme ve falafel gibi tariflerde glutensiz nohut unu sıkça kullanılıyor. Besleyici bir alternatif olarak bu un çeşidi çorbalar ve soslar için de ideal bir seçenek oluyor.
-
Çiğ karabuğday unu: Çeşitli hamur işlerinde, özellikle de ekmek ve pankeklerde kullanılan glutensiz karabuğday unu tariflerde ideal bir çıtırlık ve hafif cevizimsi bir tat sağlıyor.
Glutensiz un fiyatlarına ek olarak damak zevkinize hitap edecek diğer glutensiz ürünler hakkında da bilgi edinmek için Wefood’da keşif yapmaya devam edebilirsiniz!