Wefood Bal Çeşitleri
Sağlıklı gıda pazarındaki tüm tüketici taleplerini yüksek kalite ve koşulsuz güven ayrıcalığıyla karşılamayı hedefleyen Wefood, şimdi çok değerli bir ürün kategorisiyle daha karşınızda: Organik bal çeşitleri! Peki, organik bal nedir ve standart proseslerle üretilen bal çeşitlerinden tam olarak hangi yönleriyle ayrılır biliyor musunuz? Organik ballar, aynı koşulları karşılayan diğer tüm sertifikalı gıdalar gibi sadece doğanın elverdiği koşullara uygun şekilde üretiliyor. Yani organik bal çeşitlerinin üretiminde, olumsuz çevre şartları veya ürün hacmini artırmak adına insan eliyle yapılmış müdahaleler söz konusu olmuyor. Size de Wefood ayrıcalığıyla aile boyu doğal bal tüketmenin keyfini sürmek kalıyor.
Kaç Çeşit Bal Vardır?
Ballar temel olarak çiçek balı ve salgı balı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılıyor. Salgı balları, bitkilerin yaprak ve gövdelerinde bulunan reçinemsi maddelerden elde ediliyor. Çiçek balları ise tek bir türden elde edilen monoflora ballardan birçok çiçeğin nektarını içeren poliflora ballara kadar farklı çeşitlere sahip. Bal çeşitleri ayrıca formuna göre petekli bal, süzme bal ve krem bal gibi seçeneklerle de çeşitlilik gösteriyor. Tüketicilerini saf ve yüksek kaliteli poliflora bal çeşitleri ile buluşturan Wefood, temiz içerik ve kolay tüketim önceliğiyle bu organik ürünleri sadece süzme formunda sunuyor.
Organik Bal Nedir?
Organik bal adlandırması, tabiatın adeta hiç insan eli değmemiş bölgelerinde ve tamamen doğal şartlarda üretilmiş balları ifade ediyor. Organik koşullarda üretildiğine dair sertifikası bulunan bu balların içinde ne tarım ilacı kalıntıları, ne yapay şeker kaynakları, ne de arılara verilen antibiyotik gibi ilaçların izleri bulunuyor. Yani organik balın her damlasıyla doğanın saflığını yansıttığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda Wefood, bal kategorisiyle “en iyi organik bal markası” listelerine de adını yazdırmayı başarıyor. Wefood’un yüksek prolin değerine sahip organik bal çeşitlerini satın alarak siz de kendiniz ve sevdikleriniz için iyi bir seçim yapabilirsiniz!
Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır?
Hakiki doğal balın analizi sırasında balın akışkanlığı, hakiki bal rengi, kokusu gibi fiziksel özelliklerine bakarak bir tahminde bulunabilirsiniz. Ancak unutmayın, günümüzde sahte ya da katkılı ballar da bu testleri geçebilecek şekilde üretilebiliyor. Dolayısıyla en doğru sonuç için laboratuvar analizi ve sertifikalı ürün seçimi şart. Wefood'un temiz içerikli ve doğal üretim koşullarına sahip bal çeşitleri, organik üretim sertifikasıyla bu konuda içinizi rahatlatacak seçenekler sunuyor. Her adımda doğallığı ve yüksek kaliteyi esas alan Wefood, güvenle tüketebileceğiniz bal çeşitlerini üretmek adına yine oldukça titiz çalışıyor. Organik bal çeşitlerinin yanı sıra bitkisel tatlandırıcı gibi vegan seçeneklere ulaşmak için de Wefood’u tercih edebilirsiniz!
Hakiki Bal Şekerlenir mi?
Hakiki ballar doğal içeriği gereği bazı koşullarda kristalize olabiliyor, yani şekerlenebiliyor. Özellikle Wefood'un bal çeşitleri, organik olduğu için belirli bir ısının altında daha çabuk kristalleşebiliyor. Çünkü bu ballar, yüksek ısıya maruz kalmadan üretildiği için doğal glikoz bağlarını korumaya devam ediyor. Peki, bu şekerlenme durumu sizi endişelendirmeli mi? Kesinlikle hayır! Tam tersine, bu durum balın doğallığının bir göstergesi. Balın donarak kristalleşmesi tamamen normal bir durum ve ürünün kalitesi ile içerik özelliklerini etkilemiyor.
Hakiki Bal Donar mı?
Balın donması, yukarıda da yer aldığı üzere kristalleşme ya da şekerlenme olarak da biliniyor ve balın katkısız, doğal, temiz içerikli olduğunu gösteren bir işaret olarak değerlendiriliyor. Balın içindeki glikoz doğal yapısı gereği kristalleşebilen bir yapıya sahip. Ancak balınız donduğunda da doğrudan tüketebilir ya da dilerseniz kavanozunu sıcak suyun içinde bekleterek eski haline döndürebilirsiniz.
Hakiki Bal Kurtlanır mı?
En doğal ballar, temiz içeriğinden dolayı doğru koşullarda saklandığında kurtlanmıyor. Ancak yine de sakladığınız kap ya da ortam, balın kurt larvalarına maruz kalmasına neden olabilir. Balınızı uygun koşullarda sakladığınızda böyle bir durumla karşılaşmanız pek mümkün değil. Wefood, doğal bal çeşitlerini bu tür olumsuzluklardan korumak için hijyenik ve koruyucu cam ambalajlarda satışa sunuyor. Böylece balın doğal yapısı son damlasına dek korunabiliyor ve saklama süresince tazeliğini kaybetmiyor.
Gerçek Bal Boğazı Yakar mı?
Gerçek bal boğazda hafif bir yakma hissi bırakabilir. Özellikle yoğun doğal şeker içeriği, bazı kişilerde bu hisse daha çok neden olabilir. Neyse ki bu durum balın saf ve doğal yapısının bir yansıması olarak kabul ediliyor. Gerçek balın yanı sıra öz & pekmez çeşitleri gibi farklı doğal ürünleri de sofralarınıza doğallık garantisiyle getirmek istiyorsanız Wefood’u her zaman gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz!
Gerçek Bal Yanar mı?
Gerçek bal, yüksek ısıya maruz kaldığında alev alabilir ve yapısal olarak bazı değişiklikler sergileyebilir. Hatta yakıldığında tüm doğal özelliklerini de kaybedebilir. Bu nedenle balı yanma riskine karşın doğrudan yüksek ısıya maruz bırakmamanız en iyisi. Unutmayın, gerçek bal doğanın bize bir armağanı! Ve doğru şartlarda saklandığında son ana dek uzun ömürlü ve lezzetli kalabiliyor. Yani, balın doğallığını koruyarak keyfini çıkarmak tamamen sizin elinizde!
Gerçek Bal Suda Erir mi?
Organik balın suya dökülmesi onu tanımanın en basit yollarından biri olabilir. Eğer bir kaşık balı suya döktüğünüzde bal hızla çözünüyorsa bu durum doğal olmadığına işaret demektir. Ancak gerçek bal suya döküldüğünde hemen çözünmüyor. Aksine, dibe doğru ağır ağır çöküyor. Yani Wefood’un bal çeşitlerini suya döktüğünüzde saflığını ve temiz içeriğini, suyun dibine doğru yavaşça çöktüğünde hissedebilirsiniz.
Gerçek Bal Bozulur mu?
Doğanın en saf ürünlerinden biri olan organik bal, aslında mikroorganizmalar için uygun bir yaşam alanına sahip değil. Yani doğru koşullarda saklandığında gerçek bal kendiliğinden bozulma belirtisi göstermiyor. Ancak balınızın uzun süre taze ve sağlıklı kalmasını istiyorsanız yüksek ısı ve doğrudan ışık gibi faktörlere dikkat etmelisiniz. Çünkü bal bu koşullarda renk değiştirip koyulaşabilir. Dolayısıyla satın alacağınız Wefood bal çeşitlerini serin ve karanlık bir ortamda saklamanız en doğrusu.
Bal Hangi Gıdalarla Birlikte Yenir?
Bal, tatlı bir dokunuşun ötesinde çok yönlü bir besin kaynağı ve sofraların vazgeçilmezi olacak kadar zarif bir tat profiline sahip. Hemen herkesin damak zevkine hitap eden balı diğer kahvaltılık ürünler ve farklı yemeklerle eşleştirebilirsiniz. Organik bal çeşitleri, doğal tatları ve yüksek besin değerleriyle her türlü gıda ile etkileyici bir uyum yakalıyor. Organik Wefood balları hangi gıdalarla tüketeceğinizi bilemiyorsanız işte size birbirinden lezzetli öneriler:
- Kaymak
- Peynir
- Yoğurt
- Tahin
- Ekmek
- Meyveler
- Kuruyemiş çeşitleri
Bal Kaç Kaloridir?
Organik balın sahip olduğu doğal tat vücudumuza ne kadar enerji sağlıyor dersiniz? Bir tatlı kaşığı (yaklaşık 10 gram) doğal bal kalori olarak vücuda 33 kcal (kilokalori) değerinde enerji sağlıyor. Katkısız içeriği itibarıyla en iyi organik bal çeşitleri, vücuda ideal enerji desteğini sağlamasının yanında doğanın taptaze çiçek notalarını en tatlı haliyle sofralara getiriyor. Hadi, Wefood organik bal çeşitlerini denemek için daha fazla beklemeyin!