Pirinç Unlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Pirinç Unlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Gluten ve rafine şeker içermeyen malzemelerle hazırlayacağınız pirinç unlu muhallebi tarifi ile ister bebeğiniz isterseniz de özel davetleriniz için lezzetli ve hafif tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Bebekler için pirinç unlu muhallebi yapımı, çocuk beslenmesinde anne sütünden sonra ilk akla gelen seçeneklerden biri oluyor. Çünkü doğal formülünde gluten bulunmayan pirinç unu, bu sayede rahatça sindirilebiliyor. Bunun yanı sıra vitamin ve mineral yönünden de vücuda destek sağlıyor. Tabii bu alternatif un çeşidi sadece bebek beslenmesinde değil, lezzeti sayesinde glutensiz beslenen pek çok tüketici grubunun da favorileri arasında yer alıyor. Peki ya glutensiz olduğu için tercih ettiğiniz pirinç ununun, aslında üretim koşullarından dolayı gluten içerebileceğini biliyor muydunuz?

 Aman Dikkat! Her Pirinç Unu Glutensiz Olmayabilir…

 

 

Şöyle ki glutensiz un mamulleri; öğütme, paketleme vb. süreçlerde buğday ve arpa gibi gluten içeren tahıllarla bir arada bulunduğunda çapraz bulaşmaya maruz kalabiliyor. Bu da “doğada glutensiz” olan besinlerin, sofralara ulaştığında “glutenli bir ürün” olmasına yol açıyor. Dolayısıyla çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan bireylerin un seçimine özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Wefood’un yerli üretim ve organik tarım sertifikalı pirinçlerden elde edilen pirinç unu, glutensiz ürünlere özel hatlarda üretilerek bu konuda tüketicilerine yüzde 100 glutensiz gıda güvencesi sunuyor.

Glutensiz, Rafine Şekersiz, Hatta İsterseniz Vegan…

 

 

Glutensiz organik pirinç unu kullanarak yapacağınız pirinç unlu muhallebi tarifinde, rafine şeker yerine dut özü veya keçiboynuzu özü kullanabilir; böylece hem güvenilir hem de üstün lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Wefood’un soğuk sıkım yöntemiyle besin değerini kaybetmeden elde edilen bu doğal tatlandırıcıları, etkili içerikleri ve yoğun lezzetleriyle tariflere değer katıyor. 

Peki, şekersiz muhallebinizi aynı zamanda vegan bir tatlı olarak tüketmeye ne dersiniz? Birazdan tüm adımlarıyla detaylandıracağımız pirinç unlu muhallebi tarifini, dilerseniz bitkisel sütlerle hazırlayarak kendiniz veya özel davetleriniz için vegan muhallebiler de yapabilirsiniz. Daha fazlası için okumaya devam edin...

Pirinç Unlu Muhallebi Malzemeleri ve Yapılışı

 

 

  • Adet / Porsiyon: 5 porsiyon
  • Süre: 25 dakika
  • Malzemeler:
  • Süt (1 litre)
  • Wefood Organik Pirinç Unu (1 çay bardağı)
  • Vanilya (1 paket)
  • Wefood Organik Keçiboynuzu Özü / Wefood Organik Dut Özü (3-4 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Seylon Tarçın Tozu (1 çay kaşığı)
  • Dilimlenmiş meyveler (İsteğe göre)
  • Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, veganlar*, vejetaryenler, sporcular, diyet uygulayanlar…

*Muhallebiyi Hindistan cevizi sütü, badem sütü veya soya sütü ile hazırlayarak vegan bir tarife dönüştürebilirsiniz.

Adım Adım Pirinç Unlu Muhallebi Yapımı

 

 

  1. Wefood Organik Pirinç Unu’nu muhallebiyi kaynatacağınız tencereye aktarın. Kıvamını eşitlemek adına önce bir miktar süt ile karıştırarak açın.
  2. Ardından sütün geri kalanını da tencereye döküp iyice çırpın. Karışım koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kaynadığında ocağın altını kapatıp karıştırmaya devam edin.
  4. Muhallebi hafifçe soğumaya başlarken içerisine Wefood Organik Keçiboynuzu Özü veya Wefood Organik Dut Özü’nü ilave edin.
  5. Ardından muhallebiyi servis kaselerine aktarın. Kaselerdeki muhallebiler oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına yerleştirerek 1-2 saat kadar bekletin.
  6. Servis etmeden önce kaselere Wefood Organik Seylon Tarçın Tozu’nu pay edin. Dilerseniz sunumunuzu zenginleştirmek adına şeftali, kivi, yaban mersini vb. meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Wefood ürünleriyle hazırlayacağınız bu tatlı, doğal olarak koruyucu madde içermeyeceği için oda sıcaklığında hızla bozulabilir. Bu nedenle muhallebileri buzdolabında ve ağzı kapalı şekilde muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. 

Afiyet olsun!