GLUTENSİZ ÇİKOLATALI COOKIE

GLUTENSİZ ÇİKOLATALI COOKIE

Wefood Kampanya

MALZEMELER

  • 200 gr Wefood Badem Unu
  • 5 gr Wefood Karnıyarık Otu Tozu
  • 120 gr Wefood Hindistan cevizi Şekeri
  • 110 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 120 gr mısır nişastası
  • 5 gr tuz
  • 10 gr kabartma tozu
  • 120 gr bitter damla çikolata

HAZIRLANIŞI

  1. Oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşak tereyağı ve hindistan cevizi şekeri mikserde çırpılır.
  2. Yumurta eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  3. Tuz, mısır nişastası, badem unu ve kabartma tozu sırasıyla karışıma eklenir.
  4. Karışım homojen olana kadar karıştırılır.
  5. Karnıyarık otu tozu eklenir ve karıştırılır.
  6. Karışım mikserden alınarak çikolata eklenir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
  7. Karışım buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  8. Dinlendirilen karışımdan 8 adet yaklaşık 70-75 g'lık toplar elde edilir.
  9. Önceden ısıtılmış fırında fansız ayarda 180 derecede 14 dk pişirilir.

Tarifte Kullanılan Wefood Ürünleri

Badem Unu

Wefood Glutensiz Badem Unu 250 gr

Ürünü İncele
Karnıyarık Otu Tozu

Wefood Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr

Ürünü İncele

Yorum yapın