
MALZEMELER
- 200 gr Wefood Badem Unu
- 5 gr Wefood Karnıyarık Otu Tozu
- 120 gr Wefood Hindistan cevizi Şekeri
- 110 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 120 gr mısır nişastası
- 5 gr tuz
- 10 gr kabartma tozu
- 120 gr bitter damla çikolata
HAZIRLANIŞI
- Oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşak tereyağı ve hindistan cevizi şekeri mikserde çırpılır.
- Yumurta eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Tuz, mısır nişastası, badem unu ve kabartma tozu sırasıyla karışıma eklenir.
- Karışım homojen olana kadar karıştırılır.
- Karnıyarık otu tozu eklenir ve karıştırılır.
- Karışım mikserden alınarak çikolata eklenir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
- Karışım buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- Dinlendirilen karışımdan 8 adet yaklaşık 70-75 g'lık toplar elde edilir.
- Önceden ısıtılmış fırında fansız ayarda 180 derecede 14 dk pişirilir.
Tarifte Kullanılan Wefood Ürünleri

Wefood Glutensiz Badem Unu 250 gr
Ürünü İncele