Tahinli Çikolata Küpleri
Pişmanlatmayan tatlılar serisine bir tane daha ekliyoruz 😍 Bu sefer yardımcılarımız Wefood’un %100 organik susamdan üretilmiş yüksek magnezyum ve kalsiyum kaynağı tahini, keçiboynuzu özü ve hindistan cevizi yağı. Bu ürünleri özellikle pişmeyen tariflerde kullanıyorum ki soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiş keçiboynuzu özü ve hindistan cevizi yağının içindeki besinlerden maksimum seviyede yararlanabilelim.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı Wefood organik hindistan cevizi yağı
- 150 g Wefood organik tahin
- 2 yemek kaşığı Wefood organik keçiboynuzu özü
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 80 g bitter çikolata
- Bir tutam tuz
Yapılışı:
- Derin bir kasede tahin, hindistan cevizi yağı, keçiboynuzu özü, vanilya ve tuzu karıştır.
- İyice karışmaları için hafifçe mikrodalgada ya da benmari usulü ısıt.
- Karışımın yarısını pişirme kağıdı koyduğun bir tepsiye dök.
- Kalan yarısına çikolatayı ilave et, eriyene kadar karıştır, gerekirse tekrar ısıt.
- Çikolatalı karışımı da tepsiye dök, bıçakla şekiller yap.
- Sertleşmesi için tepsiyi bir saat kadar buzluğa koy.
- Sertleşince çıkar, dilimle ve servis et. Afiyet olsun! 🌱