Zeytinli Kekikli Karabuğday Ekmeği

ZEYTİNLİ KEKİKLİ KARABUĞDAY EKMEĞİ

MALZEMELER

 

500 gr Wefood Karabuğday Unu

20 gr Wefood Organik Elma Suyu Konsantresi

15 gr Wefood Karnıyarık Otu Tozu

600 gr Su

15 gr Zeytinyağı

2 gr Tuz

20 gr Toz Maya

15 gr Kekik

200 gr dilimlenmiş Siyah Zeytin

HAZIRLANIŞI

1.      Ilık su, elma suyu konsantresi, zeytinyağı ve toz maya bir kapta karıştırılır.

2.      Karışıma sırasıyla karabuğday unu, tuz ve kekik eklenir.

3.      Homojen bir hamur elde edildiğinde içerisine karnıyarık otu tozu eklenir ve hafifçe karıştırılır.

4.      Son olarak dilimlenmiş siyah zeytin eklenir, hafifçe karıştırılarak yağlı kağıt koyulmuş baton ekmek kalıbına dökülür.

5.      Hamur oda sıcaklığında üzeri kapatılarak 30-40 dk mayalanmaya bırakılır.

6.      Mayalandıktan sonra ekmek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dk pişirilir. Bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edilerek pişirmeye devam edilebilir.