Zeytinli Kekikli Karabuğday Ekmeği
ZEYTİNLİ KEKİKLİ KARABUĞDAY EKMEĞİ
MALZEMELER
500 gr Wefood Karabuğday Unu
20 gr Wefood Organik Elma Suyu Konsantresi
15 gr Wefood Karnıyarık Otu Tozu
600 gr Su
15 gr Zeytinyağı
2 gr Tuz
20 gr Toz Maya
15 gr Kekik
200 gr dilimlenmiş Siyah Zeytin
HAZIRLANIŞI
1. Ilık su, elma suyu konsantresi, zeytinyağı ve toz maya bir kapta karıştırılır.
2. Karışıma sırasıyla karabuğday unu, tuz ve kekik eklenir.
3. Homojen bir hamur elde edildiğinde içerisine karnıyarık otu tozu eklenir ve hafifçe karıştırılır.
4. Son olarak dilimlenmiş siyah zeytin eklenir, hafifçe karıştırılarak yağlı kağıt koyulmuş baton ekmek kalıbına dökülür.
5. Hamur oda sıcaklığında üzeri kapatılarak 30-40 dk mayalanmaya bırakılır.
6. Mayalandıktan sonra ekmek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dk pişirilir. Bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edilerek pişirmeye devam edilebilir.