Bebe bisküvisi, kimler için üretildiğini adıyla her ne kadar açıkça vurgulasa da, benzersiz lezzeti sayesinde yetişkinler için de karşı konulmaz bir lezzet! Üstelik yaşları fark etmeksizin… Peki, aynı durum 1 yaş altı küçük bebeklerin tümü için de geçerli mi?
Bebek bisküvisi, bebekler için oldukça pratik bir atıştırmalık çeşidi oluyor. Bebeğin bisküviyi kolayca kavrayabilmesi ve kendi başına yiyebilmesi, ebeveynlere rahatlık sağlarken bebeğin yeme gelişimine de katkıda bulunuyor. Ancak bebeklerin yeme alışkanlıklarını şekillendirmek için de elbette bir “doğru zaman” var. O halde, bebeklerin bu gıdaları yemeye başlayabilmeleri için en ideal aylar hangileri olabilir?
1. Bebek Bisküvisi Nedir?
Bebek bisküvisi, 6 aylık ve daha büyük bebeklerin kolay sindirebilmesi için üretilen pratik bir atıştırmalık çeşidini oluşturuyor. Yetişkinler gibi bebeklerin de gün içinde atıştırmalık tüketme ihtiyacı bulunuyor. Fakat her atıştırmalık türü bebekler için uygun olmayabiliyor. Özellikle de katkı maddesi ve koruyucu içeren ürünler küçük bebekler için tehlikeli olabiliyor. Dolayısıyla bebek bisküvisi seçerken, organik ve katkısız bir içeriğe sahip olmasına özen göstermek gerekiyor.
Peki, organik içeriğe sahip olmayan bisküviler ne gibi tehlikelere yol açabilir biliyor muydunuz?
- Organik içerikli olmayan pek çok bisküvide, lezzeti ve kıvamı koruyabilmek için trans yağ kullanılıyor. Trans yağ, vücuttaki kolesterol seviyesinde dengesizliğe neden olarak bebeklere ve hatta yetişkinlere bile zarar verebiliyor.
- Doğal besinlerle üretilmeyen bisküviler bebeğin açlığını giderebiliyor ancak bebeğe yararlı olacak bir besin maddesi sunmuyor. Bu tür bisküviler bebeğe sadece kalori kazandırıyor.
- İşlenmiş gıdalarda bebekler için zararlı olabilecek katkı maddeleri bulunabiliyor. Bu kimyasallar ise bebeklerin midelerinde ve diğer organlarında birtakım rahatsızlıklar yaratabiliyor.
- Lif içermeyen bisküviler bebeklerde kabızlığa yol açabiliyor.
- Organik besinlerle tatlandırılmayan bisküvilerde yüksek oranda rafine şeker bulunuyor. Şeker açısından zengin yiyecekler, bebeklerde bağımlılık yaratabiliyor. Bu durumda bebekler ana öğünleri yerine şekerli yiyeceklere yönelebiliyor.
Editörün Notu: Bebeklerin kolay sindirebilmesi için ekstra ince öğütülmüş malzemelerle özel olarak üretilen Wefood Kids bebe bisküvisi çeşitleri; GDO, zirai ilaç vb. hiçbir riskli bileşen içermiyor. Bebeğinize temiz içerikli, yüzde 100 doğal ve katkısız atıştırmalıklar vermek istiyorsanız, Wefood Kids serisine ait olan organik bebe bisküvisini ve organik tam buğdaylı bisküviyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz!
2. Bebek Bisküvisi Kaç Kaloridir?
Bebek bisküvilerindeki kalori değeri, elbette üründen ürüne büyük ölçüde değişiklik gösteriyor. İçeriğinde trans yağ ve rafine şeker bulunan bisküvilerin kalorisi bir hayli yüksek olabiliyor. Buna karşılık, Wefood Kids Organik Bebe Bisküvisi’nin 100 gramında yalnızca 390 kalori bulunuyor. Wefood Kids Organik Tam Buğdaylı Bisküvi ise 100 gramda sadece 308 kalori içeriyor.
3. Bebek Bisküvisi Neler İçerir?
Bebek bisküvilerinin, markasına göre pek çok yararlı veya zararlı madde içermesi muhtemel. Bu durumda bebeğe en doğru bisküviyi seçme sorumluluğu ebeveynlere yükleniyor. Bebekleri ek gıdaya geçen ebeveynlerin, alışveriş yaparken bu konuda özellikle dikkatli olması gerekiyor.
Bebe bisküvilerinin neler içerdiğinden çok neler içermesi gerektiğini detaylandıracak olursak, bu ürünlerin elbette organik gıdalar ile üretilmesi gerekiyor. Trans yağ, rafine şeker, tatlandırıcı ve koruyucu maddeler olmadan; içeriğinde organik un, zeytinyağı ve meyve kökenli tatlandırıcılar gibi doğal besinlerin yer alması öneriliyor. Bunun için bebeklere alınan bisküvilerin içeriklerinin dikkatle incelenmesi ve buna göre seçim yapılması şart!
4. Bebek Bisküvisi Çeşitleri Nelerdir?
Yüzlerce çeşit bebek bisküvisi bulunuyor. Bunlar arasından koruyucu ve katkı maddesi içeren bisküvilere alternatif olarak organik bebek bisküvileri kurtarıcı bir seçenek olarak ebeveynlerin imdadına yetişiyor. Siz de bebeğiniz için en doğru bisküviyi seçerek, ona yararlı bir atıştırmalık sunabilirsiniz.
5. Bebek Bisküvisi Bebeklere Ne Zaman Verilir?
Bebekler genellikle 6’ncı aydan itibaren diş çıkarmaya ve katı gıdaya geçmeye başlıyor. Bebeğe anne sütü veya formül mama dışında ek gıda vermeye başladığınız dönemlerde, bebek bisküvisi vermenizde de bir sakınca görünmüyor. Fakat bisküvilerin, ana besin maddesi olan sütün önüne geçmemesine dikkat etmek gerekiyor.
6. Bebek Bisküvisi Nasıl Tüketilir?
Bebek bisküvileri, bebeğin yeme alışkanlığına bağlı olarak farklı şekillerde tüketilebilir:
- Tek başına ara öğün veya atıştırmalık olarak bebeğe verebilirsiniz.
- Üzerine süt döküp ezerek kolay bir mama hazırlayabilirsiniz.
- Bebeklere özel olarak hazırlanan muhallebi gibi tatlıların içine ekleyebilirsiniz.
- Meyve salatalarının içine ekleyebilirsiniz.
Wefood bebeklere özel yüzde 100 doğal gıda alternatifleri ile çocukları için katkısız atıştırmalık arayanların yardımına hazır!