Bebeklere Pekmez Ne Zaman Verilir?

Bebeklere Pekmez Ne Zaman Verilir?

Pekmez, zengin içeriği ve sıvı formu ile bebeklerin ek gıdaya alışma sürecinde sıklıkla tercih edilen besinlerden biri. Peki, bebek beslenmesinde pekmez tüketimi ile ilgili yeni bilgiler öğrenmeye ne dersiniz?

İlk altı ay yalnızca anne sütüyle beslenen bebekler, altıncı aydan sonra yeterli vitamin ve mineral alımını sağlayabilmek adına farklı besinlere ihtiyaç duymaya başlıyor.. Bu sürecin adı ise pek çok kişinin bildiği üzere “ek gıdaya geçiş dönemi.” Yavaş yavaş hafif muhallebiler, lapa pilavlar ve çorbalarla tanışan bebekler; zamanla çok tatlı bir besin çeşidiyle daha tanışıyor: Pekmezler! Farklı meyve çeşitlerinden yapılan pekmezler, meyvelerin sahip olduğu doğal şeker bileşenlerini içermesi yönünden bebekler için uygun bir karbonhidrat kaynağı oluyor.

Ek gıdaya geçişte, meyve özleri de pekmezlerle birlikte bebekler için tercih edilebilecek besinlerden birini oluşturuyor. Hatta meyve özleri, pekmezlerden farklı olarak pişirilmeden elde edildiği için besin değerlerini çok daha fazla koruyabiliyor. Peki, meyve özü ve pekmez bebeklere ne zaman verilir? Farklı besinlerle yeni tanışan bebeklere pekmez nasıl verilirse rahat bir tüketim sağlanmış olur? Tüm bu soruların yanıtları aşağıda sizi bekliyor!

1. Bebeklere Pekmez Verilir mi?

 

 

Yukarıda da değindiğimiz üzere pekmez, anne sütünden ek gıdaya geçen bebeklere rahatlıkla verilebiliyor. Fakat bebeklerin vücut fonksiyonları ve gelişimlerinin, yedikleri gıdalardan doğrudan etkilendiğini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle bebeklere organik içerikli pekmez çeşitlerinin verilmesi daha uygun oluyor. Çünkü sindirim sistemi yeni gelişmekte olan bebekler, doğal içeriğe sahip olmayan ürünleri sindirmekte zorluk yaşabiliyor. Pekmezlerle aynı işleve sahip meyve özlerinin de organik olduğu takdirde bebeklere verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmuyor.


2. Bebeklere Hangi Pekmez Verilir?

 

 

 

Bebek beslenmesinde kullanılabilen pekmez çeşitleri genellikle keçiboynuzu pekmezi, dut pekmezi ve üzüm pekmezinden oluşuyor. Belli bir ay aralığını geride bıraktıktan sonra, bebeklere tüm meyve çeşitlerinden yapılan pekmezler verilebiliyor. Fakat tercih edilen ürünün, bebeklerin tüketimine uygun olarak, yüzde 100 doğal ve katkısız bir içeriğe sahip olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

3. Bebeklere Pekmez Ne Zaman Verilir?

 

 

Bebeklere pekmez altıncı aylarını doldurduktan sonra verilebiliyor. Altıncı aydan önce, bebeklere anne sütü haricinde hiçbir ek besin verilmemesi tavsiye ediliyor. Çünkü bu durum, bebeklerin anne sütünden uzaklaşmasına ve anne sütünden almaları gereken vitamin ve mineralleri alamamalarına neden olabiliyor.

Bebeklerin pekmez tüketimi söz konusunda olduğunda, akıllarda oluşan “6 aylık bebeğe pekmez verilir mi?” sorusunun yanıtı uzmanlara göre değişebiliyor. Pekmez tüketiminin altıncı aydan sonra çoğunlukla uygun olduğu belirtilse de, kimi uzmanlar bunun yedinci ayın bitiminden itibaren başlaması gerektiğini söylüyor. Pekmezler gibi meyve özlerinin de altıncı/yedinci aydan sonra verilmesi uygun oluyor.

4. Üzüm Pekmezi Bebeklere Ne Zaman Verilir?

 

 

Üzüm pekmezi, altıncı aydan sonra bebeklere bir çay kaşığı ile verilebiliyor. Fakat daha önce de bahsettiğimiz üzere tercihin, organik üzüm pekmezlerinden yana yapılması önem taşıyor. Ek gıdaya geçişte, üzüm pekmezine kıyasla besin değerlerini daha fazla koruyabilen üzüm özü de ebeveynler tarafından tercih edilebiliyor. Wefood Organik Üzüm Özü, yüzde 100 doğal içeriğiyle bebeklere hem temiz hem lezzetli öğünler hazırlamaya yardımcı oluyor!

5. Dut Pekmezi Bebeklere Ne Zaman Verilir?

 

 

Dut pekmezi de bebeklere altıncı aydan sonra verilebilecek pekmez çeşitlerinden birini oluşturuyor. Dut pekmezinin yanı sıra organik dut özü de bebeklerin ilk tanıştığı tatlı mı tatlı, doğal mı doğal ürünlerden biri oluyor. Wefood’da yer alan tüm meyve özleri gibi soğuk sıkım tekniğiyle üretilen Wefood Organik Dut Özü, besin değerlerini koruması ve hiçbir katkı maddesi içermemesi sayesinde bebekler için son derece uygun!

6. Keçiboynuzu Pekmezi Bebeklere Ne Zaman Verilir?

 

 

Keçiboynuzu, pekmez ve öz çeşitleriyle bebek beslenmesinde önemli yer tutan meyvelerden biri. Keçiboynuzu pekmezi ve kalsiyum yönünden güçlü olan keçiboynuzu özünün, bebeklere altıncı aydan sonra verilmesi uygun oluyor. Güçlü içeriğe sahip olan keçiboynuzundan yapılan özler, pişirilmeden elde edildiği için besin değerlerini pekmeze oranla daha çok koruyabiliyor. Bu sebeple tercih edebileceğiniz Wefood Organik Keçiboynuzu Özü, günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mineral alımına katkıda bulunurken lezzetiyle de vazgeçilmez ürünlerden biri olmayı başarıyor.

Editörün Önerisi: Wefood’un bebeklere özel olarak hazırladığı Kids serisinde de hem renkli tasarımıyla hem de lezzetiyle bebeğinizin ilgisini çekecek bir ürün bulunuyor: Wefood Kids Hurma Özü… İçeriğinde yalnızca doğal olarak şeker bulunan bu organik ürün, ek gıdalarla yeni tanışan bebeğiniz için son derece ideal bir tercih!