Glutensiz Vegan Brownie Nasıl Yapılır?
Vegan ve glutensiz brownie tarifiyle, bir sonraki davetinizde konuklarınıza hem hafif hem de yoğun lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz!
Glutensiz ve vegan besleniyor olmanız, dünyanın en sevilen tatlılarından olan brownie’yi tüketmenize elbette engel değil! Hatta doğru ve kaliteli malzeme seçimlerinizle çok daha zengin tada sahip, gurmelere layık bir glutensiz vegan brownie tarifine imzanızı atabilirsiniz. Nasıl mı? Yulaf unu ve tabii ki karnıyarık otu tozu mucizesiyle… Üstelik birazdan tüm detaylarını göreceğiniz bu tarifte, rafine şeker de bulunmuyor!
Dikkat, Malzeme Seçimleriniz Beslenme Rutininizi Bozmasın!
Çölyak hastası veya gluten hassasiyeti bulunan bir tüketici olabilirsiniz. Ya da sadece, artık glutensiz ve daha hafif beslenmek istiyorsunuz. Bunun için de doğal yapısında gluten bulunmayan bitkisel kaynaklardan üretilmiş alternatif unları tercih ediyorsunuz. Peki ama glutensiz olduğu düşüncesiyle kullandığınız un, ya üretim aşamalarından dolayı çapraz bulaşmaya maruz kaldığı için gluten içeriyorsa? Un seçiminizi güvenilir markalı ve glutensiz mamullere özel hatlarda üretilmiş ürünlerden yana yaparak, bu endişeyi rahatça geride bırakabilirsiniz!
Karnıyarık Otu Tozunun Benzersiz Özelliklerini Keşfedin
Glutensiz unlar, gluten içeren standart tariflerdeki kadar kabarmadığı ve esnekleşmediği için hazırlık aşamasında bazen ekstra çaba gerektirebiliyor. Ancak yumurta miktarını artırarak bunun da kolayca üstesinden gelmek mümkün. Vegan tariflerde ise yumurta yerine karnıyarık otu tozu kullanarak, esneklik ve yumuşaklığın yanı sıra çeşitli avantajlara da sahip olabilirsiniz. Öyleyse karnıyarık otu tozunun ne işe yaradığından kısaca bahsedelim:
-
Sıvılarla temas ettiğinde jel hale gelen kıvamıyla, vegan tariflerde yumurtanın bağlayıcılık görevini üstleniyor.
-
Glutensiz unla yapılan karışımlara esneklik kazandırarak yoğurma kolaylığı sağlıyor.
-
Hamurların kabarmasını sağlayarak daha yumuşak bir doku elde edilmesine imkan tanıyor.
-
Lif zengini yapısıyla uzun süreli tokluk hissi veriyor.
-
Prebiyotik içeriyor.
-
Eklendiği tariflerdeki fazla doymuş yağları ve şekeri absorbe edebiliyor.
Glutensiz Vegan Brownie Malzemeleri ve Yapılışı
-
Adet / Porsiyon: 4 kişilik
-
Süre: 45 dakika
-
Malzemeler:
-
Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu (8 tepeleme yemek kaşığı)
-
Su (Yarım çay bardağı)
-
Wefood Organik Karnıyarık Otu Tozu (1 yemek kaşığı)
-
Wefood Organik Ham Kakao Tozu (5 yemek kaşığı)
-
Karbonat (1 tatlı kaşığı)
-
Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı (3 yemek kaşığı)
-
Wefood Organik Hindistan Cevizi Şekeri (4 yemek kaşığı)
-
Wefood Organik Tahin (3 yemek kaşığı)
-
Bitter çikolata [1,5 paket (100-120 gr.)]
-
Vanilya (1 çay kaşığı)
-
Tuz (Bir çimdik)
-
Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, veganlar, vejetaryenler, sporcular, diyet uygulayanlar…
Adım Adım Vegan ve Glutensiz Brownie Yapımı
-
Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu, Wefood Organik Ham Kakao Tozu, karbonat ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
-
Ayrı bir kasede ise su ve Wefood Organik Karnıyarık Otu Tozu’nu karıştırarak sürekli çırpın. Çırptıkça kıvam alan karışımı daha da yoğunlaşması için 15-20 dakika bekletin.
-
Bitter çikolataları ocakta benmari usulü eritin. Sonrasında içerisine Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı, Wefood Organik Hindistan Cevizi Şekeri’ni ve Wefood Organik Tahin’i ilave edin.
-
Çikolatalı-tahinli karışıma, kenarda beklettiğiniz karnıyarık otu tozu karışımını da ilave edin ve iyice çırpın.
-
Sıvı karışım homojen hale geldiğinde unlu karışımı yavaşça üzerine ekleyin. Bunu yaparken topaklanma olmaması için sürekli karıştırmaya devam edin.
-
Brownie hamurunu, yağlı kağıt serdiğiniz 20x20 ebatındaki bir pişirme kabına aktarın.
-
Pişirme kabını önceden 175 dereceye ayarladığınız fırının ortasına yerleştirin ve 20 dakika pişirin.
-
Brownie’yi fırından çıkarıp 10 dakika soğumasını bekledikten sonra, eritilmiş bitter çikolata ve meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Wefood ürünlerinin koruyucu ve katkı içermeyen doğal formüllerinden dolayı, hazırlayacağınız brownie’yi oda sıcaklığında tutmak yerine buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Afiyetle…