Granola Nedir? Granola Çeşitleri Nelerdir?

Granola Nedir? Granola Çeşitleri Nelerdir?

Günlük koşuşturmaların telaşından, beslenmenize yeterli özeni gösteremediğinizi mi düşünüyorsunuz? Öyleyse beslenme rutininiz için oldukça pratik ve besleyici seçenekler sunan granola çeşitlerini mutlaka denemelisiniz!

Süt veya yoğurt ile karıştırarak doğrudan tüketilebilen granola çeşitleri, yüksek besin değerleri ile vücudun enerji ihtiyacını doğal yollardan karşılarken, lezzetiyle de kahvaltı ve ara öğünleri çok daha keyifli hale getiriyor. Pek çok yönüyle cazip olan bu gıda ürünleri sizin de ilginizi çektiyse, gelin; granolayı biraz daha yakından inceleyelim! 

1. Granola Nedir?

 

 

Granola, içeriğinde yulaf ezmesi, kuruyemiş ve meyve çeşitleri bulunan, yüksek besin değerlerine sahip bir kahvaltılık gıda çeşidini oluşturuyor. Ara öğünlerde veya tatlı ihtiyacını son derece pratik ve lezzetli bir biçimde sağlayabiliyor. Bu gıdanın müsliden  farkı ise, içerdiği tüm malzemelerin az miktarda bitkisel yağ ilave edilerek bir arada fırınlanmış olması. 

2. Granola Çeşitleri Nelerdir?

 

 

Granola çeşitleri, temel malzemesi olan yulaf ezmesine damak zevkine göre çok çeşitli gıdalar ilave edilerek yapılabiliyor. Günümüzde yaygın olarak tüketilen granola çeşitleri ise şu şekilde: 

  • Çikolatalı granola
  • Meyveli granola
  • Cevizli granola
  • Fındıklı granola
  • Bademli granola
  • Hindistan cevizli granola vb.

3. Granola Nasıl Yapılır?

 

 

Granola yapmak için gereken malzemeler üç sınıfa ayrılıyor: 

  • Yulaf ezmesi
  • Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı
  • Damak zevkine göre tercih edilen diğer lezzet unsurları

Önce, yulaf ezmeleri ve diğer malzemeler karıştırılıp fırın tepsisine aktarılıyor. Ardından karışımın üzerine 1-3 yemek kaşığı bitkisel yağ ilave ediliyor. Granolanın hazır hale gelmesi için 10-15 dakikalık bir fırınlama süresi yeterli oluyor. 

Granola çeşitlerinde sadece doğal ve yüksek kaliteli besinleri tercih eden Wefood, ürünlerinde aroma verici, yapay tatlandırıcı, rafine şeker, koruyucu veya katkı maddesi kullanmıyor. Kapsamlı bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olan Wefood granola çeşitleri, tamamen ev yapımı koşullarında ve doğallıkla üretiliyor. Markanın hem glutensiz hem de standart üretim granola çeşitleri, mevsiminde toplanmış meyveler ve birinci kalite kuruyemişler ile hazırlanarak tüm lezzeti ve doğallığıyla siz değerli tüketicilerine ulaşıyor.

4. Granola Nasıl Yenir?

 

 

  • Kahvaltıda ya da ara öğünlerde süt veya yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. 
  • Farklı meyveler ve kuruyemiş çeşitleri ilave ederek kendi damak tadınıza uygun olacak şekilde zenginleştirebilirsiniz.
  • Puding, kek, kurabiye ve pasta tariflerinize bir miktar granola ekleyerek bu tatlıları besin değerleri ve lezzetleri bakımından ayrıcalıklı tatlara dönüştürebilirsiniz.

Editörün Notu: Çok daha hafif bir beslenme için granolayı hayvansal süt ürünleri yerine bitkisel sütler ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. Sindirim kolaylığı bakımından sıkça tercih edilen bitkisel sütler, besin değerleri ile de hayvansal sütleri aratmıyor. Yoğun ve lezzetli aromalardan hoşlanıyorsanız, granola çeşitlerini Hindistan cevizi sütü ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

5. Granolanın Özellikleri Nelerdir?

 

 

  • İçerdiği yulaf sayesinde lif ve protein bakımından zengin bir besin çeşidini oluşturuyor. 
  • Son derece pratik bir biçimde hazırlanarak kolaylıkla tüketilebiliyor. 
  • Lezzetli ve doğal içeriği ile tatlı ihtiyacının keyifli ve güvenilir bir biçimde karşılanmasını sağlıyor. 

6. Diyette Granola Yenir mi?

 

 

Granola, içeriğinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok bileşeni dengeli bir şekilde barındırıyor. Bu nedenle son derece besleyici bir ürün olarak, diyet ve sağlıklı beslenme programlarında da sık sık yer buluyor. Yüksek besin değeri ve lifli yapısı sayesinde ise diyet yaparken iyi bir alternatif olabiliyor. 

Granola, diyetlerde özellikle de tatlı ihtiyacını hafif bir şekilde karşılamanın en keyifli yolu olarak görülüyor. Ancak hafif bir tüketim için granolanın doğal bir içeriğe sahip olması da büyük bir önem taşıyor! Yapay tatlandırıcı, rafine şeker ve hayvansal yağ gibi maddeler içermeyen Wefood granola çeşitlerini, diyet programlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz!

7. Granolanın Nasıl Saklanır?

 

 

Kilitli bir ambalaj yapısına sahip olan Wefood granola çeşitleri, saklama koşulları konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. Ambalaj kilidinin tamamen kapalı olmasını sağlayarak güneş ışığı ve ısıdan koruduğunuz Wefood granola çeşitlerini, tavsiye edilen son kullanma tarihine dek rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

Afiyetle…