Hindistan cevizi yağı, meyveden elde edilen doğal bir ürün olmasına rağmen pek çok kişi tarafından sadece cilt ve saç bakımıyla özdeşleştiriliyor. Peki, meyvesi oldukça lezzetli olan bu yağın kullanım alanları, sizce kişisel bakımla sınırlı olabilir mi?
Cilt bakımında doğal kaynaklı ürünlerin kullanımı, günümüzde giderek daha da önem kazanıyor. Hindistan cevizi yağı ise içerdiği değerli yağ asitlerinin yanı sıra vitamin ve minerallerle, bu konuda en çok öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Cilde uygulandığında anında yumuşak ve nemli bir görünüm sağlayan bu yağ; saçlarda ise güç, parlaklık ve uzamayı destekleme konusunda harikalar yaratıyor. Ancak şu da unutulmamalı ki Hindistan cevizi yağı, esasında kozmetik bir ürün olarak üretilmiyor. O halde bu yağ mutfaklarda da gönül rahatlığıyla kullanılabilir, değil mi?
1. Hindistan Cevizi Yağı Yenir mi?
Hindistan cevizi yağı, yenilebilir bir meyveden üretildiği için doğal olarak kendisi de gıda amaçlı olarak tüketilebiliyor. Hindistan cevizi meyvesinden çıkarılan bu doğal yağ, lezzetli ham maddesinden dolayı tariflerde eşsiz bir tat yaratıyor. Üstelik yüksek yanma derecesi sayesinde, kızartma vb. yüksek ateşte pişirilen yemeklerde dahi güvenilir bir kullanım sunuyor.
Bu noktada, her Hindistan cevizi yağı çeşidinin yenilebilir özelliğe sahip olmadığını da söylemek gerekiyor. Piyasadaki bazı Hindistan cevizi yağları, cilt ve saç bakımına özel üretildiği için içerisinde dokuları destekleyen farklı katkı maddeleri de barındırabiliyor. Bu nedenle besin amaçlı tüketim için Hindistan cevizi yağı seçerken, ürünün doğal ve katkısız olduğundan emin olmak gerekiyor.
1.1 Saf Hindistan Cevizi Yağını Wefood Kalitesi ile Keşfedin!
Wefood’un organik Hindistan cevizi yağı, uluslararası organik tarım sertifikasına sahip Sri Lanka menşeli birinci kalite H. cevizlerinden üretiliyor. Meyvenin yağından başka hiçbir doğal ya da yapay katkı ilave edilmeden ambalajlanan ürün, saf içeriği sayesinde güvenle tüketilebiliyor. Üstelik soğuk sıkım tekniğiyle üretildiği için besin değerini de en yüksek seviyede koruyabiliyor. Böylece Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı, her tadımda hem yoğun lezzetli hem de etkili bileşen bakımından oldukça verimli bir tüketim sağlıyor.
2. Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yenir?
Hindistan cevizi yağı, tek başına veya yiyecek-içeceklerle karışım olarak tüketilebiliyor. Tek başına günlük destekleyici gıda olarak yenilebilen bu ürün, ağızda yoğun bir yağlılık hissi bıraktığı için genellikle yiyecek ve içeceklere ilave ediliyor. 24 derece sıcaklıkta kolayca eriyebilen H. cevizi yağı, bu sayede sıcak yiyecek ve içeceklere doğrudan eklenerek tüketilebiliyor. Soğuk tariflerde kullanılacaksa da bunun için yağın önce benmari usulü eritilmesi ve diğer malzemelerle eş zamanlı olarak karıştırılmak suretiyle kullanılması gerekiyor.
2.1 Hindistan Cevizi Yağı İçilir mi?
Hindistan cevizi yağını, günlük destekleyici besin amacıyla tüketmek için eriterek de içebilirsiniz. Ancak daha lezzetli bir tüketim için bu yağı doğrudan içmek yerine kahvenizde krema yerine kullanabilir veya ılık sütle karıştırarak tüketebilirsiniz.
Editörün Önerisi: Hindistan cevizi yağıyla yapılan bulletproof kahve tarifini siz hala denemediniz mi? Sizlere özel hazırladığımız tarif sayfasına göz atmak için bu linki şimdiden favorilerinize ekleyebilirsiniz!
3. Hindistan Cevizi Yağı Yemeklerde Kullanılır mı?
Hindistan cevizi yağı, tropik meyve aromasından dolayı genellikle dondurmalar, hamur işleri ve sütlü ya da şerbetli tatlı tariflerinde öne çıkıyor. Ancak bu yağ et ve sebze yemeklerinde kullanıldığında da ortaya üstün bir lezzet çıkıyor. Pilav/iç pilav yapımında dahi tercih edilebilen Hindistan cevizi yağı, kavrularak hazırlanan diğer yemeklerde de gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor. Bu yağ, sote ve kızartmalarda ise ideal oranda karamelize bir tat sağlıyor. Bundan dolayı özellikle de patates, soğan vb. besinlerin kızartmaları ve soteleri için ideal bir yağ olma özelliği taşıyor.
3.1 Hindistan Cevizi Yağı Yemeklerde Nasıl Kullanılır?
Hindistan cevizi yağını yemeklerde kullanacağınız zaman başlangıç aşamasında tavada eritmeniz yeterli. Ancak yağın besin değerini düşürmemek adına eritme işlemini en düşük ateşte yapabilir, ocağın altını diğer besinleri ekledikten sonra yavaş yavaş açmaya başlayabilirsiniz.
3.2 Hindistan Cevizi Yağı ile Yapılan Yemeklere Örnekler
- Tavada soslu tavuk
- Soğanlı havuçlu balık buğulama
- Kremalı makarna
- Arpacık soğanlı ve defne yapraklı et sote
- Avokadolu ve reyhanlı omlet
- Havuç/kabak tarator
- Fırında patates
- Krep ve pankek çeşitleri
- Patlamış mısır
Şimdi, Wefood Hindistan Cevizi Yağı ile bu birbirinden leziz tarifleri evinizde deneme vakti!