Shea Yağı Nedir? Cilt Bakımına Nasıl Katkı Sağlar?

Shea Yağı Nedir? Cilt Bakımına Nasıl Katkı Sağlar?

Cilt bakımınızda doğal ürünleri tercih ediyorsanız bitkisel yağların cilt üzerindeki etkilerini çok iyi biliyor olmalısınız. Peki, bu değerli yağlar arasında yoğun nemlendirici ve besleyici etkileri ile öne çıkan shea yağını daha önce deneme şansınız olmuş muydu? 

Kimyasal içerikli ürünlere başvurmadan etkili bir cilt bakım rutini oluşturabilmek, sizce de çok avantajlı değil mi? Doğanın sunduğu güzellikler hayatınızda önemli bir yer tutuyorsa, shea yağını da çok sevebilirsiniz. O halde, anti-aging etkili bu değerli yağı çok daha yakından tanımaya ne dersiniz? Haydi, başlayalım!

1. Shea Yağı Nedir?

 

 

Shea yağı, shea cevizlerinin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bitkisel bir yağ çeşidini oluşturuyor. Oda sıcaklığında katı bir forma sahip olan bu bitkisel yağ, kimi bölgelerde ‘’karite yağı’’ ismiyle de biliniyor. Cilt üzerinde mucize olarak nitelendirilebilecek etkilere sahip olan shea yağı, bu yönüyle kozmetik sektöründe en çok tercih edilen ham maddeler arasında yer alıyor.

2. Shea Yağı Cilt Bakımına Nasıl Katkı Sağlar?

 

 

Antioksidan özelliğe sahip A ve E vitaminlerini içeren shea yağı, cildin ideal yapısının korunmasına katkıda bulunarak daha aydınlık ve taze bir görünüm sunuyor. Kolajen üretiminin devamlılığını sağlaması sayesinde bu yağ, ciltte derin kırışıklık ve sarkma görünümlerinin önüne geçerek yaşlanma etkilerini hafifletiyor. Shea yağı, kırışıklık karşıtı bakım için değerli bir doğal kaynak olmasının yanı sıra, cildin ihtiyaç duyduğu nemi de doğal bir şekilde sağlıyor. Böylece cildin çevresel etkilere karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı oluyor. 

Güçlü bir antioksidan olan shea yağı, aynı zamanda içerdiği doğal yağ asitlerinin etkisiyle çatlaklar ve cilt kuruluğu ile de savaşıyor! Cildi yoğun bir şekilde besleyen bu yağ, düzenli kullanımda eşitlenmiş bir cilt tonu ve ışıltılı bir görünüm sunuyor. Cildinizde ince çizgiler, solgun görünüm ve ton eşitsizliği gibi sorunlardan şikayetçiyseniz, shea yağına siz de bir şans verebilirsiniz!

3. Shea Yağı Ne İşe Yarar? Etkileri Nelerdir?

 

 

  • Ciltte -dudak, yüz, vücut- kuruluğa bağlı olarak görülen sorunları yatıştırma etkisi bulunuyor. 
  • Nemi cilde hapsederek yoğun ve besleyici bir cilt bakımı sağlıyor. 
  • Yaşlanma belirtilerinin görünümünü hafifleterek cilde taze bir görünüm kazandırıyor. 
  • Güneş ışınları ve çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşı cilt dokusunun onarılmasına yardımcı oluyor. 
  • Ciltteki çeşitli yara izlerinin belirginliğini hafifletme konusunda destek sağlayabiliyor. 

3. Shea Yağını Kimler Kullanabilir?

 

 

Shea yağı, sabit (taşıyıcı) yağlar sınıfında yer aldığı için, herkes tarafından gönül rahatlığıyla uygulanabilir. Ancak bu yağın, yoğun yapısı nedeniyle fazla kullanımda gözenekleri tıkayabileceği; özellikle de yağlı ve karma ciltlerde sivilcelenme gibi oluşumlara yol açabileceği unutulmamalı. Kuru, hassas, olgun ve atopik ciltler için ideal bir yapıya sahip olan bu yağ, yağlanmaya bağlı cilt problemlerine sahip olan kişiler tarafından ise seyreltilerek ya da çay ağacı yağı, kantaron yağı vb. uçucu yağlarla birlikte gün aşırı kullanılabilir. 

4. Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

 

 

  • Yeterli miktarda shea yağını parmaklarınıza alıp eriterek dudak bölgeniz ve tüm cildinize uygulayabilirsiniz. 
  • Kaş ve kirpiklerinize bu yağı uygulayarak daha güçlü görünmelerini sağlayabilirsiniz. 
  • Onarım sürecini desteklemek amacıyla yara izleri ve lekelerin bulunduğu bölgelere düzenli olarak uygulayabilirsiniz. 
  • Masaj uygulamalarında kullanabilirsiniz.
  • Farklı doğal ürünler ile karıştırarak cilt bakım maskeleri elde edebilirsiniz. 

5. Shea Yağı Nasıl Elde Edilir?

 

 

Shea yağı, en basit açıklamasıyla shea cevizlerinin parçalanması ve preslenmesi yoluyla elde ediliyor. Bu noktada, bazı üreticilerin daha fazla yağ elde edebilmek adına cevizlere çok yüksek ısı uygulayabildiğinin de altını çizmek gerekiyor. Bu durum, yağın besin değerlerini kaybetmesine yol açtığı için üründen alınacak faydanın da azalmasına yol açıyor. Bu nedenle tercihinizi, verimli tüketime öncelik veren güvenilir markalara ait shea yağlarından yana yapabilirsiniz. 

Editörün Notu: Wefood Organik Shea Yağı, uluslararası organik tarım sertifikasına sahip yüksek kaliteli shea cevizlerinden elde ediliyor. GDO’lu tohum ve zirai ilaç kullanılmadan yetiştirilen ve tam mevsiminde toplanan shea cevizleri, yüksek ısı uygulanmadan yağ çıkarma işleminden geçiriliyor. Bu sayede zengin bileşenlerini yüksek oranda koruyan Wefood Organik Shea Yağı, ayrıca hiçbir koruyucu ve katkı maddesi de içermiyor. Üstelik tüm üretim süreci, hijyenik ortamlarda ve el değmeden yürütülüyor.

6. Shea Yağı Saklama Koşulları Nedir?

 

 

Oda sıcaklığında katı bir formda olan shea yağının, bu formu koruyabileceği kadar serin, kuru ve loş bir ortamda saklanması gerekiyor. Uygun saklama koşulları sağlanmadığında kısa süre içerisinde bozulabilen shea yağının, kapağının sıkıca kapatılması ve bu şekilde muhafaza edilmesi önem taşıyor. 

Esenlikle…