Yaz Aylarının En Sevilen Tatlısı Dondurma Evde Nasıl Yapılır?

Yaz Aylarının En Sevilen Tatlısı Dondurma Evde Nasıl Yapılır?

Pratik, lezzetli ve şekersiz bir dondurmayı kim sevmez ki... Dondurulmuş meyveler ve süt ile siz de dakikalar içinde evde dondurma yapabilirsiniz!

Doğal ve katkısız beslenmeyi seviyorsanız kahvaltılardan yemeklere, içeceklerden tatlılara kadar tüm tarifleri evde kendiniz hazırlamak istiyor olabilirsiniz. Yaz aylarının en sevilen tatlısı dondurma da buna dahil! Neyse ki havaların iyice ısınmasıyla birlikte akıllardan çıkmayan dondurma çeşitlerini de evde yapmak oldukça kolay! Haydi, ev yapımı dondurma nasıl yapılır, inceleyelim.

1. Ev Yapımı Dondurma Nedir?

 

 

Ev yapımı dondurma, yeni lezzetlere açık olanlar ve mutfağa girmeyi sevenler için eşsiz bir deneyim olarak ifade edilebilir. Evdeki malzemeleri değerlendirerek veya kendi damak zevkinize göre alışveriş yaparak evde kısa sürede birbirinden lezzetli dondurmalar yapabilirsiniz. 

Ellerinizle seçtiğiniz meyveler, taze kuru yemişler ve içeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan yüzde 100 doğal bitkisel süt çeşitleri ile iştah açıcı dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Formuna özen gösteren, vegan veya vejetaryen beslenen, tükettiği hayvansal gıdaları sınırlamayı hedefleyen ve kendi hazırladığı tarifleri tüketmek isteyenler ev yapımı dondurma tarifimize mutlaka göz atmalı!

2. Ev Yapımı Dondurma Tarifi

 

 

Adet / Porsiyon: 2 kişilik

Süre: 20 dakika

Malzemeler:

  • Dondurulmuş muz (2 adet)
  • Dondurulmuş çilek (1 çay bardağı)
  • Wefood Organik Hindistan Cevizi Sütü (1 su bardağı)

Üzeri için: Antep fıstığı, fındık veya ceviz (tercihe göre)

Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, veganlar, vejetaryenler, diyabetliler, sporcular, ve hedefe yönelik beslenenler… 

3. Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

 

 

  • Dondurulmuş muzları ve çilekleri oda sıcaklığında çözülmesi için 5 dakika kadar bekletin. 
  • Rondo kabının içine muzları ve bir su bardağı hindistan cevizi sütünü ilave edip karıştırın.
  • Karışım homojen bir hal aldıktan sonra içine çilekleri ekleyin ve yeniden karıştırın. 
  • Kremsi bir karışım elde edene kadar malzemeleri rondo kabında karıştırmayı sürdürün.
  • Elde ettiğiniz yoğun kıvamlı dondurma karışımını bir kaba aktarın veya çubuklu kaplara paylaştırın. 
  • Dondurmayı servise hazır hale gelene kadar buzdolabında donmaya bırakın. 

3.1. Ev Yapımı Dondurma Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Dondurma yapımında kullanacağınız tüm meyvelerin iyice soğutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Lezzetli bir dondurma elde edebilmek için malzemelerin iyice karıştığından emin olmalısınız.
  • Tatlılık oranın daha yüksek olmasını istiyorsanız dondurma karışımının içine bitkisel tatlandırıcı çeşitlerini ekleyebilirsiniz.
  • Buzdolabında bekletme aşamasında dondurmayı arada bir kontrol ederek karıştırmalısınız. Böylece dondurmanın kenarlarının ve diplerinin önce donmasına ve buzlaşmasına engel olabilirsiniz.

4. Ev Yapımı Dondurma Nasıl Servis Edilir?

 

 

Ev yapımı dondurmayı, tüketilebilecek katılığa ulaştığı zaman metal tabaklarda veya önceden soğuttuğunuz kaselerde servis edebilirsiniz. Böylece dondurma uzun süre erimeden kalabilir. Servise hazır olan dondurmaların üstüne Antep fıstığı, fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir tencerede benmari usulü çikolata eriterek dondurma için çikolatalı sos da hazırlayabilirsiniz. Yine bu çikolatalı sosun üzerine fındık, fıstık vb. kavrulmuş yemişler ekleyebilirsiniz. Ev yapımı dondurmaları waffle gibi hamurlu tatlıların yanında servis edebileceğiniz gibi şerbetli tatlıların yanında da ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!