Avokado ve Frambuaz Sos eşliğinde Kinoalı Enginar
Enginarları zeytinyağlu pişirecekmiş gibi, 2 parmak suda, az zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyerek, orta-kısık ateşte 20-25 dakika pişirdim ve soğumaya bıraktım. Dilediğiniz yumuşaklığa göre, pişme süresini uzatabilirisiniz.
Kinoayı haşlamanın farklı yöntemleri var. Bol suyla birlikte tencerede, orta ateşte ısıtıyorum. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika, su hafif fokurdamaya devam edecek şekilde pişiriyorum. Kinoalar yavaşça açılmaya açılmaya başlayınca, altını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirip süzdürüyorum.
Haşlanmış kinoayı, taze otlar, soğan, tuz, zeytinyağı ve limon ile tatlandırdım.
Avokadoyu sadece limon suyu ve tuz ekleyerek ezdim. Sos için, 1 avuç frambuazı, 4-6 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve aromasını keskinleştirmesine yardımcı olacak karabiber ile iyice karıştırdım. Tarifin 2 katı, el blenderında kolayca hazırlanabiliyor. Sos koyu olursa biraz su ile de seyreltilebilir.