Bademli Cikolatalı Kurabiye
Malzemeler
▪ 60 gram tereyağı
▪ 30 Gram pudra şekeri
▪ 40 gram esmer şeker
▪ 1 adet yumurta
▪ 200 gram badem unu
▪ bir çimdik tuz
▪ 2 gram kabartma tozu
▪ 80 gram bitter çikolata parçaları
Yapılışı
- Çikolatanın kırılmış küçük parçalar olması gerekmekte.
- Oda Sıcaklığındaki Tereyağı mikserle çırpılıp krema kıvamına getirilir.
- Tereyağına, pudra şekeri, esmer şeker ilave edilip tekrar mikserde çırpılarak homojen bir karışım oluşturulur.
- Un, tuz ve kabartma tozu eklenip hamur elle yoğurulur.
- En sonra çikolatada eklenip güzelce karıştırıldıktan sonra rulo yapılıp streç filme sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Fırın 160 derecede çalıştırılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Kurabiye rulosu 1 er santim kalınlığında kesilip yağlı kağıdın üzerine dizilir. Kesme işlemi sırsında parçalanma olursa hafiçe elinizle düzeltin. Pişme sırasında pirleşecektir.
- Fırında üzerin kızarana kadar 10-14 dakika pişiriyoruz.