Badem Unlu Kek Tarifi, Badem Unlu Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Badem Unlu Kek Tarifi, Badem Unlu Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Badem Unlu Glutensiz Kek

  • Malzemeler:

    • 3 su bardağı badem unu
    • ½ su bardağı badem sütü
    • ½ çay bardağı sıvı yağ veya fındık yağı
    • 3 adet yumurta
    • 8 adet hurma
    • 1 paket kabartma tozu
    • ½ çay bardağı yaban mersini

     

  • Üzeri için:

    • Bitter çikolata (%80 kakao oranlı)

 

Hazırlanışı: 

  • Öncelikle hurmaları sıcak su dolu bir kaseye koyun ve yarım saat kadar bekletin.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
  • Bir yandan hurmaları sudan çıkartıp süt ile birlikte blenderdan geçirerek şurup haline getirin.
  • Ardından hurma şurubunu yumurtalarla birlikte çırpın. Karışım iyice bütünleşmeye başladıktan sonra yağı, badem ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Tümünü çırptıktan sonra yaban mersinleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  • Önceden ısıttığınız 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin (çıkartmadan önce kürdan testi yapın).
  • Fırından çıkarttığınız kekin soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra benmari usülüyle erittiğiniz bitter çikolatayı üzerine döküp servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun