Badem Unlu Glutensiz Kek
-
Malzemeler:
- 3 su bardağı badem unu
- ½ su bardağı badem sütü
- ½ çay bardağı sıvı yağ veya fındık yağı
- 3 adet yumurta
- 8 adet hurma
- 1 paket kabartma tozu
- ½ çay bardağı yaban mersini
-
Üzeri için:
- Bitter çikolata (%80 kakao oranlı)
Hazırlanışı:
- Öncelikle hurmaları sıcak su dolu bir kaseye koyun ve yarım saat kadar bekletin.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
- Bir yandan hurmaları sudan çıkartıp süt ile birlikte blenderdan geçirerek şurup haline getirin.
- Ardından hurma şurubunu yumurtalarla birlikte çırpın. Karışım iyice bütünleşmeye başladıktan sonra yağı, badem ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Tümünü çırptıktan sonra yaban mersinleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Önceden ısıttığınız 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin (çıkartmadan önce kürdan testi yapın).
- Fırından çıkarttığınız kekin soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra benmari usülüyle erittiğiniz bitter çikolatayı üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun