Brezilya Cevizli ve Glutensiz Yulaflı Raw Bar Tarifi

Brezilya Cevizli ve Glutensiz Yulaflı Raw Bar Tarifi

Brezilya Cevizli Raw Bar

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf glutensiz yulaf
  • 60 gram brezilya cevizi
  • 7 adet kurma
  • 30 gram kuru yaban mersini
  • 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

  1. Hurmalar öncelikle 10 dakika suada bekletilir. Suda bekletilen hurmalar çekirdeklerinden ayrılıp mutfak robotunda püre haline getirilir.
  2. Yulaf tavada kısık ateşte hafifçe kavrulur.
  3. Yulaf, hurma püresi ve bal güzelce yoğurulur. Yoğurulan karışıma ince ince kıydığımız brezilya cevizi, yaban mersini ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra yağlı kağıda dökülüp üzeri iyice bastırılarak sıkıştırılır ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir.  (Bu işlen iyi yapılmaz ise barları keserken kırılmalar olur.)