Brezilya Cevizli Raw Bar
Malzemeler
- 1 su bardağı yulaf glutensiz yulaf
- 60 gram brezilya cevizi
- 7 adet kurma
- 30 gram kuru yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı
- Hurmalar öncelikle 10 dakika suada bekletilir. Suda bekletilen hurmalar çekirdeklerinden ayrılıp mutfak robotunda püre haline getirilir.
- Yulaf tavada kısık ateşte hafifçe kavrulur.
- Yulaf, hurma püresi ve bal güzelce yoğurulur. Yoğurulan karışıma ince ince kıydığımız brezilya cevizi, yaban mersini ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra yağlı kağıda dökülüp üzeri iyice bastırılarak sıkıştırılır ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir. (Bu işlen iyi yapılmaz ise barları keserken kırılmalar olur.)