Cennet Hurmalı Kavanoz Maması Nasıl Yapılır?

Cennet Hurmalı Kavanoz Maması Nasıl Yapılır?

Cennet Hurmalı Kavanoz Maması

Malzemeler: (4 adet)

4 yemek kaşığı Wefood pirinç unu

1 adet cennet hurması

1 adet ufak boy muz

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

-Pirinç unu ve su bir tencerede muhallebi kıvamı gibi iyice koyulaşana kadar pişirilir.

-Bir tarafta da cennet hurması ve muz çatal veya cam rende yardımıyla ezilir.

-Ilınan pirinç unu karışımına meyveler de eklenir.

-Kavanoz kapakları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Ardından buzdolabında soğumaya bırakılır.

-Bu ölçüden 4 adet 200 ml’lik kavanoz maması çıkmaktadır. Meyve ve un ölçülerini arttırarak veya azaltarak dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

-Afiyetler olsun.