Cennet Hurmalı Kavanoz Maması
Malzemeler: (4 adet)
4 yemek kaşığı Wefood pirinç unu
1 adet cennet hurması
1 adet ufak boy muz
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
-Pirinç unu ve su bir tencerede muhallebi kıvamı gibi iyice koyulaşana kadar pişirilir.
-Bir tarafta da cennet hurması ve muz çatal veya cam rende yardımıyla ezilir.
-Ilınan pirinç unu karışımına meyveler de eklenir.
-Kavanoz kapakları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Ardından buzdolabında soğumaya bırakılır.
-Bu ölçüden 4 adet 200 ml’lik kavanoz maması çıkmaktadır. Meyve ve un ölçülerini arttırarak veya azaltarak dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
-Afiyetler olsun.