Hem güzel hem de leziz olan fındık parçacıklı bu çikolataları ısırdığınızda o kıtırtılarla mest olacağınızı söyleyebiliriz.
Çikolatalı Fındıklı Paskalya Yumurtası Tarifi
Malzemeler:
- 25 gr. Wefood kakao yağı
- 3 yemek kaşığı Wefood ham kakao
- 4 tatlı kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı kırık fındık
Hazırlanışı:
- Öncelikle kakao yağını benmari usulü eritin.
- Ardından ham kakaoyu da ekleyip iyice harmanlayın.
- Ocaktan aldıktan sonra pekmezi de ekleyip, pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
- Son olarak kırık fındıklarınızı da ekleyip kalıbınıza dökün.
- 45 dakika kadar buzlukta bekletin.
- Buzluktan çıkarttıktan sonra afiyetle tüketebilir, sonrasında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.