MALZEMELER
- 300 gr Wefood Glutensiz Yulaf Unu
- 6 yumurta
- 200 gr yoğurt
- 100 gr zeytinyağı
- 8 gr tuz
- 20 gr kabartma tozu
- 180 gr taze beyaz peynir
- 1 demet dereotu
HAZIRLANIŞI
- Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılarak mikserde çırpılır.
- Karışıma tuz, kabartma tozu ve kademeli olarak tam yulaf unu eklenir.
- Beyaz peynir küçük küpler halinde kesilir.
- Dereotu kalın saplarından ayıklanarak yıkanır ve doğranır.
- Karışım mikserden alınarak dereotu ve beyaz peynir eklenir.
- Karışım spatula yardımıyla iyice karıştırılarak muffin kalıplarına dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında düşük fan ayarında 170 derecede 25 dk pişirilir.