GLUTENSİZ DEREOTLU MUFFIN

GLUTENSİZ DEREOTLU MUFFIN

Wefood Kampanya

GLUTENSİZ DEREOTLU MUFFIN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 300 gr Wefood Glutensiz Yulaf Unu
  • 6 yumurta
  • 200 gr yoğurt
  • 100 gr zeytinyağı
  • 8 gr tuz
  • 20 gr kabartma tozu
  • 180 gr taze beyaz peynir
  • 1 demet dereotu

GLUTENSİZ DEREOTLU MUFFIN TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılarak mikserde çırpılır.
  2. Karışıma tuz, kabartma tozu ve kademeli olarak tam yulaf unu eklenir.
  3. Beyaz peynir küçük küpler halinde kesilir.
  4. Dereotu kalın saplarından ayıklanarak yıkanır ve doğranır.
  5. Karışım mikserden alınarak dereotu ve beyaz peynir eklenir.
  6. Karışım spatula yardımıyla iyice karıştırılarak muffin kalıplarına dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış fırında düşük fan ayarında 170 derecede 25 dk pişirilir.

Tarifte Kullanılan Wefood Ürünleri

Wefood Glutensiz Yulaf Unu

Ürünü İncele

Yorum yapın