Ev Yapımı Glutensiz Yulaflı Granola Bar Tarifi

Ev Yapımı Glutensiz Yulaflı Granola Bar Tarifi

Leziz bir ara öğün arıyorsanız tarif burada: Granola topları!

İyi beslenmeye özen gösteriyorsanız bu tarif hem sizler hem de çocuklarınız için çok güzel bir alternatif. Pratikliği sizi, tadı ise hem sizi hem de çocuğunuzu mutlu edecek cinsten. Kolay tatlı tarifleri arasında bulunan granola toplarını hem pratik bir atıştırmalık hem de çayın veya kahvenin yanında mini lezzet patlamaları olarak keyifle tüketebilirsiniz. Granola yapımı kolay ve çabuk olduğu kadar pişmesi de yalnızca 15 dakika sürüyor.

Bu glutensiz ve şekersiz tarif adeta birer sağlık topu! İçerisinde buğday unu, şeker ve yağ yok. Bunların yerine; yulaf ezmesi, glütensiz badem unu ve hindistan cevizi yağı bulunuyor. Tatlandırmak için de kuru yaban mersini, ham kakao, kuru üzüm, keçiboynuzu özü ve muz var. Yulaf biliyorsunuz ki bolca lif içeriyor, hatta demir eksikliğini bile gideriyor. Protein içeriği de diğer tahıllara göre daha fazla olduğu için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Glutensiz badem unu ise vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin. Birbirinden iyi malzemelerle yapacağınız granola tarifini hem kendiniz hem de çocuğunuz için mutlaka denemelisiniz.

Tatlı krizini bastırmak, sevdiklerinize ikram etmek için evde glutensiz atıştırmalık bulunsun isterseniz, granola toplarından hazırlayıp kavanozda saklayabilirsiniz. Ev yapımı granola nasıl yapılır öğrenmek için tarifimizi adım adım uygulayabilirsiniz.

Ev Yapımı Granola Malzemeleri:

Ev Yapımı Granola Nasıl Yapılır?

 

Hazırlanışı:

-             Muz ezilir ve diğer tüm malzemelerle karıştırılır.

-             Ardından elle yuvarlanıp, ufak toplar haline getirilir.

-             Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 15 dk. boyunca pişirilir.

-             Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesi için soğutulur.

-             Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.