Bu sene ramazanı hiç alışmadığımız şekilde karşılıyoruz. Kalabalık ramazan sofralarının yerini evde yalnızlık ve hüzün alıyor. Muhtemelen içimizi en burkan ramazan ritüeli de fırında beklemeye alıştığımız pide kuyrukları olacak.
Her sene baktığımız ramazan pidesi tariflerinin yerini ise ev yapımı pide tarifleri alacak.
Biz de bu sene sizin için evde yumurtalı ramazan pidesi tarifi geliştirdik. İçine eklediğimiz badem unu hem mis gibi bir badem aroması kattı hem de lezzet kattı.
Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı buğday unu
- 2 yemek kaşığı Wefood badem unu
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ tatlı kaşığı toz şeker
- ½ paket instant kuru maya
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı süt veya yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı Wefood chia tohumu
- 1 çay kaşığı susam
- Öncelikle ılık su ile mayayı karıştırın ve mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin. Ardından içerisine toz şeker ve tuzu da ekleyerek eritin.
- Ardından yavaş yavaş buğday unu ve badem ununu ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika boyunca mayalandırın.
- Kabaran hamurunuzu üzerine irmik serptiğiniz bir yağlı kağıda alın ve irmik üzerinde parmaklarınızla uçlardan yanlara doğru hamuru genişletip daire şeklini alana kadar açın. Kolay açmak için parmak uçlarınıza sıvı yağ sürebilirsiniz. Hamurunuz yuvarlak bir hal aldıktan sonra iç kısmını da parmak uçlarınızla şekillendirin.
- Son olarak, üzeri için chia tohumu ve susam hariç malzemelerinizi karıştırın ve bu sostan üzerine bir fırça yardımıyla sürün ve chia tohumu ve susamı serpiştirin.
- 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 18-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarttıktan sonra biraz ılınmasını bekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.