Glutensiz Granola
Malzemeler:
- 2 su bardağı Wefood glutensiz yulaf ezmesi
- ½ su bardağı keten tohumu
- 2 tatlı kaşığı chia tohumu
- 1 su bardağı çiğ kuruyemiş (fındık, badem, kaju)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik kuru meyve (yaban mersini, kuru üzüm, kuru kayısı)
- 2-3 yemek kaşığı Wefood keçiboynuzu özü
- 1 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı
Hazırlanışı:
-Fırını 150 dereceye ayarlayın.
-Badem, fındık ve kajuları irice kıyın.
-Ardından kuru meyveler hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımdan yayın ve fırına verin.
-Fırında 150 derecede 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
-Sonra fırını kapatın ve kapağını açın. Biraz ılındıktan sonra ellerinize ufalayın ve kuru meyvelerinizi de ekleyerek karıştırın.
-Granolamız hazır.
Afiyet olsun.