Glutensiz Granola Tarifi

Glutensiz Granola Tarifi

Glutensiz Granola

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Wefood glutensiz yulaf ezmesi
  • ½ su bardağı keten tohumu
  • 2 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 su bardağı çiğ kuruyemiş (fındık, badem, kaju)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kuru meyve (yaban mersini, kuru üzüm, kuru kayısı)
  • 2-3 yemek kaşığı Wefood keçiboynuzu özü
  • 1 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı 

Hazırlanışı:

-Fırını 150 dereceye ayarlayın.
-Badem, fındık ve kajuları irice kıyın.
-Ardından kuru meyveler hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımdan yayın ve fırına verin.
-Fırında 150 derecede 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
-Sonra fırını kapatın ve kapağını açın. Biraz ılındıktan sonra ellerinize ufalayın ve kuru meyvelerinizi de ekleyerek karıştırın.
-Granolamız hazır.

Afiyet olsun.