Glutensiz Lavaş Tarifi

Glutensiz Lavaş Tarifi

Glutensiz Lavaş Tarifi

Sağlıklı ve pratik glutensiz lavaş tarifi! Sadece 4 malzeme ile hazırlanan, çiğ karabuğday unu bazlı bu lavaşlar dürüm, wrap veya sandviç olarak kullanılabilir. Gluten hassasiyeti olanlar için harika bir alternatif! 🌯✨

Glutensiz Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Wefood Çiğ Karabuğday Unu
  • 1 tatlı kaşığı Wefood Karnıyarık Otu Tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su

Glutensiz Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeleri bir kaba alarak karıştırıyoruz. Kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  2. Eşit parçalara bölüp, tabak büyüklüğünde açıyoruz ve ısınan tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz.
  3. Bu ölçüden 4 büyük lavaş çıkmaktadır.
  4. Piştikten sonra bir bez içerisinde hava almayacak şekilde 5 dk dinlendiriyoruz ve yemeğe hazır.
  5. Afiyet olsun! 🫓

Tarifte Kullanılan Wefood Ürünleri

Wefood Çiğ Karabuğday Unu

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 gr

Ürünü İncele
Wefood Karnıyarık Otu Tozu

Wefood Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr

Ürünü İncele

 

Yorum yapın