Glutensiz Lavaş Tarifi
Sağlıklı ve pratik glutensiz lavaş tarifi! Sadece 4 malzeme ile hazırlanan, çiğ karabuğday unu bazlı bu lavaşlar dürüm, wrap veya sandviç olarak kullanılabilir. Gluten hassasiyeti olanlar için harika bir alternatif! 🌯✨
Glutensiz Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Wefood Çiğ Karabuğday Unu
- 1 tatlı kaşığı Wefood Karnıyarık Otu Tozu
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
Glutensiz Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri bir kaba alarak karıştırıyoruz. Kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Eşit parçalara bölüp, tabak büyüklüğünde açıyoruz ve ısınan tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz.
- Bu ölçüden 4 büyük lavaş çıkmaktadır.
- Piştikten sonra bir bez içerisinde hava almayacak şekilde 5 dk dinlendiriyoruz ve yemeğe hazır.
- Afiyet olsun! 🫓
Tarifte Kullanılan Wefood Ürünleri

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 gr
Ürünü İncele
Wefood Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr
Ürünü İncele