Glutensiz Müsli Bar Nasıl Yapılır?

Glutensiz Müsli Bar Nasıl Yapılır?

Glutensiz Müsli Bar Tarifi

Malzemeler:

  • 3 su bardağı Wefood glutensiz yulaf ezmesi
  • 7 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı
  • 5 yemek kaşığı Wefood keçiboynuzu özü
  • 4 yemek kaşığı Wefood fıstık ezmesi
  • 1 silme tatlı kaşığı Wefood chia tohumu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çiğ kuruyemiş ve kuru meyve (yarı yarıya)

Hazırlanışı:

-Fırını 150 dereceye ayarlayın.
-Yaş malzemeler; hindistan cevizi yağı, keçiboynuzu özü ve fıstık ezmesini iyice karıştırın.
-Diğer tarafta da kuru malzemeler yulaf ezmesi, chia tohumu, tarçın ve kuruyemişleri karıştırın.
-Ardından yaş ve kuru malzemeleri iyice birbiriyle yapışacak şekilde karıştırın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bu karışımı 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yayın.
-Fırında 20 dk. kontrollü pişirin.
-Fırından çıkarttıktan sonra kesin ve buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar tutun.
-İyice katılaştıktan sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.