Glutensiz Müsli Bar Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı Wefood glutensiz yulaf ezmesi
- 7 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı
- 5 yemek kaşığı Wefood keçiboynuzu özü
- 4 yemek kaşığı Wefood fıstık ezmesi
- 1 silme tatlı kaşığı Wefood chia tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çiğ kuruyemiş ve kuru meyve (yarı yarıya)
Hazırlanışı:
-Fırını 150 dereceye ayarlayın.
-Yaş malzemeler; hindistan cevizi yağı, keçiboynuzu özü ve fıstık ezmesini iyice karıştırın.
-Diğer tarafta da kuru malzemeler yulaf ezmesi, chia tohumu, tarçın ve kuruyemişleri karıştırın.
-Ardından yaş ve kuru malzemeleri iyice birbiriyle yapışacak şekilde karıştırın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bu karışımı 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yayın.
-Fırında 20 dk. kontrollü pişirin.
-Fırından çıkarttıktan sonra kesin ve buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar tutun.
-İyice katılaştıktan sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.