Glutensiz Rafine Şekersiz Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi

Glutensiz Rafine Şekersiz Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi

Glutensiz Rafine Şekersiz Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi

 Öğün: Ara Öğün

 Hazırlama Süresi: 15 dakika

⏳ Pişirme Süresi: 35 dakika

 Servis: 12 dilim

Ortalama Alışveriş Tutarı: ₺50

Kaç kalori: 140 kcal (1 dilim)

Araç Gereç: 8x15 cm ? Kategori: Glütensiz - Rafine şekersiz - Vegan

 

Malzemeler

⭐ 1 su bardağı @wefoodtr kinoa unu

⭐ 1/2 su bardağı @wefoodtr badem unu

⭐ 1/2 su bardağı iri kıyım çiğ badem içi

⭐ 10 adet iri hurma

(Alternatif: 3/4 su bardağı Hindistan cevizi şekeri)

⭐ 1 küçük portakal kabuğu rendesi

⭐ 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi

⭐ 1 paket kabartma tozu

Yaşlar:

⭐ 1 su bardağı badem sütü + 2 adet yumurta

(Alternatif: 3 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu karışımı)

⭐ 3 yemek kaşığı yumuşak @wefoodtr Hindistan cevizi yağı

⭐ 3 yemek kaşığı taze portakal suyu

Bitter çikolata sos:

⭐ 2 yemek kaşığı @wefoodtr kakao yağı

⭐ 2 yemek kaşığı @wefoodtr ham kakao

⭐ 2 yemek kaşığı bal

 

 Hazırlanışı

1- Kuru malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırdım. Yaş malzemeleri ise rondodan birlikte geçirdim. Sonrasında kuru malzeme karışımını rondoya ekleyip düşük hızda birlikte tekrar karıştırdım.?

2- Yağlı kâğıt serdiğim baton kek kalıbıma hamurumu aktardım. Üzerine ince portakal dilimleri gezdirdim. Önceden ısıttığım 180 derecelik fırında 35 dakika pişirdim.?

3- Kakao yağını benmari usulü erittim. İçine bal ve ham kakaoyu ekledim, karıştırdım. Soğuyan kekimin üzerine gezdirdim. Dilimleyerek servis ettim.?

✨Afiyet olsun!???