Glutensiz Rafine Şekersiz Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi
Öğün: Ara Öğün
Hazırlama Süresi: 15 dakika
⏳ Pişirme Süresi: 35 dakika
Servis: 12 dilim
Ortalama Alışveriş Tutarı: ₺50
Kaç kalori: 140 kcal (1 dilim)
Araç Gereç: 8x15 cm ? Kategori: Glütensiz - Rafine şekersiz - Vegan
Malzemeler
⭐ 1 su bardağı @wefoodtr kinoa unu
⭐ 1/2 su bardağı @wefoodtr badem unu
⭐ 1/2 su bardağı iri kıyım çiğ badem içi
⭐ 10 adet iri hurma
(Alternatif: 3/4 su bardağı Hindistan cevizi şekeri)
⭐ 1 küçük portakal kabuğu rendesi
⭐ 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
⭐ 1 paket kabartma tozu
Yaşlar:
⭐ 1 su bardağı badem sütü + 2 adet yumurta
(Alternatif: 3 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu karışımı)
⭐ 3 yemek kaşığı yumuşak @wefoodtr Hindistan cevizi yağı
⭐ 3 yemek kaşığı taze portakal suyu
Bitter çikolata sos:
⭐ 2 yemek kaşığı @wefoodtr kakao yağı
⭐ 2 yemek kaşığı @wefoodtr ham kakao
⭐ 2 yemek kaşığı bal
▶ Hazırlanışı
1- Kuru malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırdım. Yaş malzemeleri ise rondodan birlikte geçirdim. Sonrasında kuru malzeme karışımını rondoya ekleyip düşük hızda birlikte tekrar karıştırdım.?
2- Yağlı kâğıt serdiğim baton kek kalıbıma hamurumu aktardım. Üzerine ince portakal dilimleri gezdirdim. Önceden ısıttığım 180 derecelik fırında 35 dakika pişirdim.?
3- Kakao yağını benmari usulü erittim. İçine bal ve ham kakaoyu ekledim, karıştırdım. Soğuyan kekimin üzerine gezdirdim. Dilimleyerek servis ettim.?
✨Afiyet olsun!???