Glutensiz Yulaf Unlu Muhallebi Tarifi

Glutensiz Yulaf Unlu Muhallebi Tarifi

İftarda tatlı kriziniz bastırdığında, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz hem pratik hem de iyi bir muhallebi tarifimiz var. İçindeki hindistan cevizi yağının kattığı aroma ile de lezzeti katlıyor diyebiliriz.

Yulaf Unlu Muhallebi Tarifi

Malzemeler:

4 yemek kaşığı Wefood glutensiz yulaf ezmesi

3 su bardağı süt

2-3 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı (erimiş olarak)

Hazırlanışı:

  • Öncelikle yulaf ezmesini rondoda un haline gelene kadar çekin.
  • Ardından bir tencereye sütünüzü alın ve süt ile yulaf ununuzu kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Koyu bir kıvama gelip fokurdamaya başladığında hindistan cevizi yağınızı ekleyin ve biraz daha karıştırın.
  • Son olarak ocağı kapadıktan sonra balınızı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kaselere bölüştürdüğünüz muhallebiyi buzdolabında soğutun.
  • Soğuyan muhallebilerinizi, ham kakao parçacıkları ve böğürtlen ile süsleyerek servis edin.