Ham kakao ile porridge (yulaf lapası) yapımı tarifimiz ile siz de kolaylıkla lezzetli porridgeler yapabilirsiniz.
Porridge (Yulaf Lapası) Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı Wefood glutensiz yulaf ezmesi
- 1 tepeleme yemek kaşığı Wefood ham kakao tozu
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı su
- 3 adet hurma
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı Wefood fıstık ezmesi
- 1 adet incir
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi tozu
- 2 parça bitter çikolata
Ham Kakao ile Porridge (Yulaf Lapası) Nasıl Yapılır?
-Glutensiz yulaf ezmesi, su ve sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin.
-Kıvam almaya başladıktan sonra ham kakaonuzu ekleyin.
-Diğer tarafta hurmalarınızın çekirdeklerini çıkartıp ufak parçalara bölün.
-Yulafınıza hurmaları da ekleyin ve son bir kez daha karıştırın.
-İyice lapa haline geldiğinde altını kapatın ve ılınmasını bekleyin.
-Üzerini taze incir dilimleri, fıstık ezmesi, hindistan cevizi ve bitter çikolata ile süsleyin.
Afiyet olsun.