Çikolata ve Hindistan cevizinin buluştuğu tarifler, uyumlu tadıyla 7’den 70’e herkesi cezbediyor. Peki, güvenilir malzemelerle doğrudan evde Hindistan cevizi dolgulu çikolata yapmaya ne dersiniz?
Ev yapımı çikolata tarifi için ham kakao maddelerine ek olarak, dolgu amacıyla dilediğiniz malzemeyi tercih etmeniz mümkün. Ama çikolata ile eşsiz uyumu bakımından, Hindistan cevizinin bu konudaki yeri de bir başka doğrusu. Siz de pek çok lezzet tutkunuyla aynı fikirdeyseniz, şu an tam olarak doğru sayfadasınız! Wefood şefleri tarafından hazırlanan ev yapımı Hindistan cevizi dolgulu çikolata tarifi sayesinde; çok sevdiğiniz bu lezzet ikilisini doğal, katkısız, glutensiz ve rafine şekersiz bir formülle evde kolayca yapabilirsiniz.
Faydalı Çikolata Tüketmenin Yolu, Doğru Malzemeleri Seçmekten Geçiyor!
Çikolata yapmak için kullanacağınız kakao ham maddelerinin ve tatlandırıcıların doğal koşullarda üretildiğinden emin olabilir misiniz? Seçiminiz Wefood ise bu konuda içiniz rahat olsun! Wefood’un Ham Kakao ve Tatlandırıcılar kategorilerinde yer alan tüm ürün seçenekleri, size beklentilerinizin çok daha ötesinde bir doğallık ve üstün lezzet ayrıcalığı sunuyor. Kategorilerde yer alan tüm temel ürünler;
- Organik tarım sertifikalı,
- Orijin coğrafyasında yetişmiş,
- Birinci kalite,
- Tam mevsiminde toplanmış,
- Hijyenik,
- Katkısız,
- Koruyucusuz,
- Renklendiricisiz,
- Parlatıcısız,
- Isıl işlemsiz,
- Glutensiz ve
- Yüzde 100 bitkisel içerikleriyle siz tüketicilerine ulaşıyor!
Hindistan cevizi dolgusunda kullanabileceğiniz Wefood ezme çeşitleri ise ilave doğal tat unsurlarına göre sadece belirli miktarlarda hayvansal gıda ürünü (bal) içerme özelliğine sahip. Ancak bu kategoride de yüzde 100 bitkisel içeriğe sahip farklı seçeneklere ulaşmanız mümkün. Kısacası Wefood’da, beslenme hassasiyetiniz doğrultusunda aradığınız hemen her seçenek mevcut. Geriye sadece size en uygun seçimi yapmak kalıyor…
Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata Malzemeleri ve Yapılışı
- Adet / Porsiyon: 4 adet
- Süre: 30 dakika
- Malzemeler:
- Wefood Organik Kakao Yağı (3 yemek kaşığı)
- Wefood Organik Ham Kakao Tozu (3 tepeleme yemek kaşığı)
- Wefood Organik Soğuk Sıkım Keçiboynuzu Özü (2 yemek kaşığı)
- Wefood Çikolatalı Ballı/Hurmalı Fındık Ezmesi (1 yemek kaşığı)
- Rendelenmiş (Granül) Hindistan cevizi (1 tatlı kaşığı)
- Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, veganlar1, vejetaryenler, diyabetliler2, sporcular, diyet uygulayanlar…
1Tarifin vegan tüketime uygun olabilmesi için Wefood Çikolatalı Hurmalı Fındık Ezmesi tercih edilmelidir.
Adım Adım Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata Yapımı
- Wefood Organik Kakao Yağı’nı metal bir kaba aktararak benmari usulü eritin.
- Yağ eridikten sonra üzerine Wefood Organik Ham Kakao Tozu’nu da ilave ederek, iki ürün homojen hale gelinceye dek karıştırın.
- Karışımı ocaktan alın ve üzerindeki yoğun duman kaybolduktan sonra içerisine Wefood Organik Soğuk Sıkım Keçiboynuzu Özü’nü ilave edin.
- Karışımı tekrar çırptıktan sonra, çikolata kalıplarının yarısını dolduracak şekilde her bir göze paylaştırın. Ardından, çikolataların sonraki işlemler esnasında şeklini koruyabilmesi için kalıpları 15 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Farklı bir kabın içerisinde, rendelenmiş Hindistan cevizi ile Wefood Çikolatalı Hurmalı Fındık Ezmesi’ni karıştırın.
- Fındık ezmeli Hindistan cevizi dolgularını yarısına kadar dolu çikolata kalıplarının üzerine, her gözün ortasında yer alacak şekilde bir kaşığın ucu ile bölüştürün.
- Kalan çikolata harcı ile kalıpların üzerini tamamen kapatın. Bunu yaparken dolguların ortada kalabilmesi için harcı kenarlardan başlayarak ortaya doğru dökün.
- Yüzey kısmına pürüzsüz bir görünüm verdikten sonra, çikolata kalıplarını buzdolabının dondurucu bölümünde 3 ila 4 saat kadar bekletin. Ve artık doğrudan servise hazır!
Afiyet olsun…