Kinoa Unlu Glutensiz Brownie Tarifi

Kinoa Unlu Glutensiz Brownie Tarifi

Kinoa Unlu Glutensiz Brownie

 Malzemeler

  • Wefood Kinoa Unu 80 gr
  • Bitter Çikolata 300 gr (%65 kakao oranı tercihen)
  • Wefood Hindistan Cevizi Yağı 60 gr
  • Toz Şeker 80 gr (2 adet tam olgun muz)
  • 4 Yumurta
  • Wefood Ham Kakao 7 gr (1 yemek kaşığı) 

Yapılışı

  • Çikolatayı  ve Hindistan cevizi yağını benmari  usulü eritiyoruz.
  • Fırınımızı 170  derecede  çalıştırıyoruz.
  • 18*18 cm'lik  fırın  tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz.
  • Yumurta  ve  şekerimizi 4  dakika  hızlı  bir  şekilde  mikserle  çırpıyoruz.
  • Un ve kakaoyu ekleyip  mikserin en yavaş devrinde 2 dakika daha çırpıyoruz.
  • Eriyen  hindistan cevizi yağını  ve  çikolatayı  yumurtalı  karışıma  ekleyip  1  dakika  hızlı  şekilde mikserde  çırpıyoruz.
  • Karışımımızı fırın tepsimize döküyoruz.
  • 170 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz