Kinoa Unlu Glutensiz Brownie
Malzemeler
- Wefood Kinoa Unu 80 gr
- Bitter Çikolata 300 gr (%65 kakao oranı tercihen)
- Wefood Hindistan Cevizi Yağı 60 gr
- Toz Şeker 80 gr (2 adet tam olgun muz)
- 4 Yumurta
- Wefood Ham Kakao 7 gr (1 yemek kaşığı)
Yapılışı
- Çikolatayı ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritiyoruz.
- Fırınımızı 170 derecede çalıştırıyoruz.
- 18*18 cm'lik fırın tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz.
- Yumurta ve şekerimizi 4 dakika hızlı bir şekilde mikserle çırpıyoruz.
- Un ve kakaoyu ekleyip mikserin en yavaş devrinde 2 dakika daha çırpıyoruz.
- Eriyen hindistan cevizi yağını ve çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip 1 dakika hızlı şekilde mikserde çırpıyoruz.
- Karışımımızı fırın tepsimize döküyoruz.
- 170 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz