Malzemeler:
1 adet yumurta
12 yemek kaşığı. Wefood organik glütensiz yulaf unu (200 gr.)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı Wefood organik seylon tarçın
2 yemek kaşığı Wefood organik hindistan cevizi şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı Wefood organik hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı Wefood organik elma suyu konsantresi1/2 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
-Fırını 175 dereceye ayarlayın.
-Un, nişasta, tarçın, hindistan cevizi şekerini iyice karıştırın.
-Ardından yumurtayı, tereyağ ve hindistan cevizi yağını, elma suyu konsantresini ekleyip kıvam alanakadar yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hafif yumuşakça bir hamur elde edeceksiniz.
-Hazırladığınız bu hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
-Hamuru buzdolabından çıkarttıktan sonra merdane ile açın. Biraz un serpiştirirseniz yapışmayacaktır.
-Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve küçük ve büyük yıldız şeklinde kalıplarla kesin.
-Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla kurabiyelerinizi dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerinin biraz daha kızarmasını isterseniz 1-2 dakika daha fazla tutabilirsiniz.
-Fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın.
-Hepsi soğuduktan sonra yıldızları büyükten küçüğe doğru dizin. En üste en ufak boydan bir tane yerleştirin.
-İsterseniz üzerini renkli glazür şekerlemeleriyle de süsleyebilirsiniz.
-Afiyet olsun.