Spirulina Tozu ile Pankek Nasıl Yapılır?

Spirulina Tozu ile Pankek Nasıl Yapılır?

Spirulina tozu ile lezzetli bir pankek yapmaya hazır mısınız? Bugün damak zevkinizi adeta büyüleyecek lezzetli bir pankek tarifi ile karşınızdayız. Gezegendeki en besleyici yiyecek olarak adlandırılan spirulinayı size de çocuklarınıza da sevdirecek olan bu tarifi denemeden önce malzemelerinizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Eksik malzemeleriniz için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. İyi alışverişler:)

Spirulina Tozu ile Pankek Yapmayı Denediniz mi?

Spirulina tozu ile pankek yapmaya başlamadan önce gezegenin en besleyici besini olan spirulina tozu özelliklerinden bahsetmek isterim.  Spirulina tozu vücut direncinizi artırır ve enerji verir. Kahvaltınızda tüketeceğiniz spirulina tozu ile yapılan pankek sizi gün boyunca zinde tutabilir. B12 vitamini bakımından zengindir. Stres, sigara, alkol gibi vücudu olumsuz etkileyen dış etkenlerden vücudunuzu korumaya yardımcı olur. Sindirim sistemini desteklediğini de unutmayalım. Biliyorsunuz mutlu zihin düzenli çalışan bağırsaklardan geçiyor. 

Spirulina Tozu ile Pankek Tarifi

Spirulina tozu; şüphesiz gezegenin en besleyici besinlerinden biri. Ancak içerdiği hafif yosunsu tat ve koku nedeni ile tüketmek her zaman kolay olmayabiliyor. Biz de sizin için olabildiğince eğlenceli tarifler geliştirerek yemeyi daha kolay hale getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız pankek tarifi de bunlardan biri;

Spirulina Tozu ile Pankek Malzemeleri: 

  • 200 gr. Wefood badem unu
  • 2 tatlı kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı
  • 2 tatlı kaşığı Wefood spirulina tozu
  • 250 ml. badem sütü
  • 1 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker veya 2 yemek kaşığı hurma püresi
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bitter çikolata
  • Kuru meyve ve kuruyemişler

 

Spirulina Pankek Nasıl Hazırlanır?

-Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın. Ardından sütü ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya başlayın.


-İyice homojen bir hal alana kadar çırpın.


-Tavanızı ısıtın ve içine az yağ ekleyip bir peçeteyle yağın fazlalıklarını alın.


-Ardından bir kepçe ile pankeke hamurunuzdan parçaları tavaya birer birer alın.

Gözenekleri çıkmaya başladığında ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Hepsini bu şekilde pişirmeye devam edin.


-Bir yandan süzme yoğurt ile balı karıştırın ve benmari usulü bitter çikolatanızı eritin.


-Pişen pankeklerinizin üzerine önce süzme yoğurtlu karışımınızı, ardından kuru meyve ve kuru yemişlerinizi ekleyin ve üzerine erittiğiniz çikolatalı sosu dökün..


-Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.