Tahinli Badem Unlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tahinli Badem Unlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Keyif molalarınız ya da özel davetleriniz için gluten ve şeker içermeyen vegan kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? O zaman, lezzetiyle damakları çatlatacak bu tahinli badem unlu kurabiye tarifi tam size göre!

Beslenme alışkanlıkları ve hassasiyetleri günden güne çeşitleniyor. Vegan beslenme disiplini bugün dünyada gitgide yaygınlaşırken, glutensiz tüketim ise hafiflik hissi sayesinde sınırını çölyak hastalığının çok daha ötesine taşıyor. Rafine şeker tüketiminden uzak durmanın önemi ise zaten malum. E, tüm bunlar hamur işi ve özellikle de tatlı tüketimiyle pek örtüşmüyor gibi görünüyor değil mi? Ama elbette öyle değil… Doğru malzeme seçimi ile hem glutensiz hem vegan hem de şekersiz tatlı kurabiyeler yapabilirsiniz!

Doğru Malzemeleri Bulmak, Ürün Seçiminden Daha Fazlası...

 

 

Tahinli badem unlu kurabiye malzemeleri; soğuk sıkım keçiboynuzu/dut özü, tahin, badem unu, susam ve karbonat gibi tamamıyla bitkisel ürünlerden oluşuyor. Yani kullanacağınız malzemelerin tümü vegan olmakla birlikte gluten de içermiyor. Fakat, göründüğü kadarıyla… 

Şöyle ki piyasada karşılaşabileceğiniz alternatif unlar başta olmak üzere pek çok ürün, üretim sürecinin herhangi bir aşamasında glutenli mamullerle bir arada veya yakın ortamda bulunarak çapraz bulaşmaya maruz kalabiliyor. Bu durum ise söz konusu ürünün içeriğinde de gluten bulunmasına yol açıyor. Güvenli bir tüketim için tercihinizi, glutensiz ürünlere özel hatlarda üretilen markalı ve ambalajlı ürünlerden yana yapabilirsiniz.

Tahinli Badem Unlu Kurabiye Malzemeleri ve Yapılışı 

 

 

  • Adet / Porsiyon: 15 adet
  • Süre: 30 dakika
  • Malzemeler:
  • Wefood Glutensiz Badem Unu (11 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Keçiboynuzu Özü / Wefood Organik Dut Özü (4 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Tahin (6 yemek kaşığı)
  • Susam (3 yemek kaşığı)
  • Karbonat (Yarım çay kaşığı)
  • Tuz (1 çimdik)
  • Ceviz (4-5 adet)
  • Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar, diyabet hastaları*, veganlar, vejetaryenler, düşük karbonhidratlı (ketojenik) beslenenler, sporcular, diyet uygulayanlar…

*Badem unu glisemik indeksi düşük bir alternatif un çeşidi olmasından dolayı, tüketildiğinde şeker seviyesinde ani değişimlere yol açmaz. Fakat tarifte tatlandırıcı olarak kullanılan keçiboynuzu veya dut özü, yüksek miktarda doğal şeker bileşeni içerir. Bu nedenle diyabetlilerin, glutensiz badem unlu vegan kurabiye malzemelerinin tüketimine dair önlem amacıyla önce hekimlerine danışması önerilir.

Adım Adım Tahinli Badem Unlu Kurabiye Yapımı

 

 

  1. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayarak önceden ısınmasını sağlayın.
  2. Wefood Glutensiz Badem Unu’nu, karbonatı ve tuzu bir kabın içerisinde bir araya getirip harmanlayın.
  3. Elde ettiğiniz kuru karışıma Wefood Organik Tahin ile Wefood Organik Keçiboynuzu Özü veya Wefood Organik Dut Özü ekleyin.
  4. Kırarak parçalara ayırdığınız cevizleri de hamurun içerisinde ilave ederek, homojen hale gelinceye kadar yoğurun. (Kurabiye hamurunun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalı.)
  5. Hamurları koparıp tercihinize göre şekillendirdikten sonra, bir kasenin içine aktardığınız susam tanelerine batırın.
  6. Ardından kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine birbirleriyle temas etmeyecek şekilde yerleştirin.
  7. Kurabiyeleri fırında 8-9 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğumasını bekleyin. Ve artık büyük bir keyifle yemeye hazır! Wefood ürünlerinin koruyucu içermeyen doğal formüllerinden dolayı hazırlayacağınız kurabiyeler oda sıcaklığında tazeliğini hızla kaybedebilir. Kurabiyeleri saklamak istemeniz halinde buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde yerleştirebilirsiniz. 

Afiyet olsun!