Yulaf Ezmesi Dolgulu Armut Tarifi
Gerekli Malzemeler:
- 2 adet armut
- 2 su bardağı Wefood Glütensiz yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı Wefood keçiboynuzu özü
- 3 yemek kaşığı Wefood hindistan cevizi yağı
- 1 avuç çiğ fındık
- ½ paket bitter çikolata
Yulaf Ezmesi Dolgulu Armut Nasıl Yapılır?
-Fırını 175 dereceye ayarlayın.
-Bir kap içerisinde yulaf ezmesi, hindistan cevizi yağı ve keçiboynuzu özünü karıştırın. İrice kıydığınız fındıkları da bu karışıma ekleyin.
-Armutları ikiye bölün ve içini bir kaşık yardımıyla - ortasında çukur oluşacak şekilde alın.
-Sonrasında bu çukurlara karışımınızdan ekleyin.
-Bir fırın kabına armutlarınızı alın ve fırın kabınızın altına ½ su bardağı su ekleyin.
-Fırında bu şekilde kontrollü olarak 20-25 dk. arası pişirin.
-Fırından çıkarttıktan sonra üzerine erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirin.
-Ilık olarak servis edin.
Afiyet olsun.