Zencefilli Yulaf Unlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Zencefilli Yulaf Unlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şekersiz ve glutensiz bir tarif ile hafif hamur işi tatlılar hazırlayarak kahve molalarınızı taçlandırmaya ne dersiniz? Öyleyse şimdi, zencefilli yulaf unlu kurabiye tarifini denemek için hazırlıklara başlama zamanı!

Hamur işi ve tatlı besinler tüketmeyi siz de çok seviyor olmalısınız. Tabii tükettikten sonraki ağırlık hissi için aynı şeyi düşündüğünüz söylenemez, değil mi? Rafine şeker yerine doğal tatlandırıcılar içeren glutensiz tarifler, bu konuda tam anlamıyla birer kurtarıcı! Zencefilli yulaf unlu kurabiye ise dopdolu içeriği ve yoğun lezzetiyle, bunlar arasında daimi favorilerinizden biri olmaya aday. Fakat bu tarifi glutensiz ve şekersiz olarak tüketebilmek için göz ardı etmemeniz gereken bazı önemli detaylar bulunuyor.

Uzak Durduğunuz Besinleri Fark Etmeden Tüketiyor Olabilirsiniz 

 

 

Gluten içermediği düşüncesiyle düzenli olarak tükettiğiniz bazı besinlerin, üretim koşullarından dolayı içerisine gluten karışmış olabileceğini daha önce hiç düşünmüş müydünüz? Mesela, birazdan ele alacağımız zencefilli yulaf unlu kurabiye tarifinden yola çıkalım. Bu hamur işi tatlının yapımında, yulaf unu ve mısır nişastası olmak üzere tahıl grubundan iki farklı besin kullanılıyor.

Yulaf ve mısır, doğaları gereği gluten proteinini içermiyor. Ancak üretim süreçlerinin herhangi bir aşamasında glutenli mamullerle temas etmiş veya yakın ortamda bulunmuşlarsa, çapraz bulaşma nedeniyle bu ham maddeler de gluten içeren ürünlere dönüşebiliyor. Bu durum ise gluten tüketmeyenler, gluten hassasiyeti olanlar ve bilhassa da çölyak hastaları için risk anlamına geliyor.

Güvenle Beslenmek için…

Gluten riski bulunmayan güvenli bir tüketim için tahıl ürünleri başta olmak üzere tüm malzeme seçimlerinizi, marka güvencesi taşıyan güvenilir ve temiz gıdalardan yana yapabilirsiniz. Wefood, tümüyle glutensiz ürünlere özel hatlarda üretilen sertifikalı ürünleriyle, bu konuda tüketicilerine gönül rahatlığıyla beslenme imkanı sunuyor. Üstelik markanın sadece un ve tahıl kategorilerinde değil, tüm ürün gruplarında glutensiz ve rafine şeker ilavesiz tüketim güvencesi bulunuyor!

Zencefilli Yulaf Unlu Kurabiye Malzemeleri ve Yapılışı 

 

 

  • Adet / Porsiyon: 15 adet
  • Süre: 50 dakika
  • Malzemeler:
  • Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu (12 tepeleme yemek kaşığı)
  • Mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Seylon Tarçın Tozu (1 tatlı kaşığı)
  • Wefood Organik Zencefil Tozu (1/2 tatlı kaşığı)
  • Wefood Organik Hindistan Cevizi Şekeri (2 yemek kaşığı)
  • Wefood Organik Dut Özü (2 yemek kaşığı)
  • Oda sıcaklığında tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • Tuz (1 çimdik)
  • Yumurta (1 adet)
  • İstenen renklerde glazür süsleme
  • Uygun Tüketici Grupları: Çölyak hastaları*, gluten hassasiyeti olanlar, vejetaryenler, sporcular…

*Tarifin yüzde 100 glutensiz olabilmesi için mısır nişastası seçiminizi, üzerinde özellikle “glutensiz” ibaresi bulunan ürünlerden yana yapmaya dikkat etmelisiniz.

Adım Adım Zencefilli Yulaf Unlu Kurabiye Yapımı

 

 

  1. Önceden ısınması için fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
  2. Kuru malzemeleri (Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu, mısır nişastası, Wefood Organik Seylon Tarçın Tozu, Wefood Organik Zencefil Tozu, Wefood Organik Hindistan Cevizi Şekeri ve tuz) bir kabın içerisinde bir araya getirerek karıştırın.
  3. Kuru karışıma tereyağını ve yumurtayı da ilave edin. (Tarifi vegan kurabiye olarak hazırlamak için tereyağı yerine Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı; yumurta yerine ise Wefood Organik Karnıyarık Otu Tozu’nu tercih edebilirsiniz.)
  4. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamından hafifçe daha sert bir hamur elde ettikten sonra, hamuru streç filme sarıp 15-20 dakikalığına buzluğa kaldırın.
  5. Bekleme süresinin sonunda hamuru buzdolabından alarak iki yağlı kağıt arasına yerleştirin. Ardından merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın.
  6. Kurabiye kalıplarını kullanarak hamurunuza şekil verin.
  7. Çiğ kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine, birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
  8. Kurabiyelerin kenarları koyulaşmaya başlayıncaya kadar fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
  9. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerini glazürle süsleyin. Glazürler de donup sabitlendikten sonra, kurabiyeleriniz keyifle tüketmeye hazır! Wefood ürünleri, koruyucu içermeyen formülleri sayesinde hazırlayacağınız kurabiyelerin de doğal ve katkısız olmasını sağlayacak! Bu nedenle kurabiyelerinizi daha sonra tüketmek isterseniz, buzdolabında ağzı kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz. 

Afiyetle…