ZEYTİNLİ KEKİKLİ KARABUĞDAY EKMEĞİ TARİFİ

ZEYTİNLİ KEKİKLİ KARABUĞDAY EKMEĞİ TARİFİ


MALZEMELER

  • 500 gr Wefood Karabuğday Unu
  • 20 gr Wefood Organik Elma Suyu Konsantresi
  • 15 gr Wefood Karnıyarık Otu Tozu
  • 600 gr ılık su
  • 15 gr zeytinyağı
  • 2 gr tuz
  • 20 gr toz maya
  • 15 gr kekik
  • 200 gr dilimlenmiş siyah zeytin

HAZIRLANIŞI

  1. Ilık su, elma suyu konsantresi, zeytinyağı ve toz maya bir kapta karıştırılır.
  2. Karışıma sırasıyla karabuğday unu, tuz ve kekik eklenir.
  3. Homojen bir hamur elde edildiğinde içerisine karnıyarık otu tozu eklenir ve hafifçe karıştırılır.
  4. Son olarak dilimlenmiş siyah zeytin eklenir, hafifçe karıştırılarak, yağlı kağıt koyulmuş, baton ekmek kalıbına dökülür.
  5. Hamur oda sıcaklığında üzeri kapatılarak 30-40 dk mayalanmaya bırakılır.
  6. Mayalandıktan sonra ekmek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dk pişirilir. Bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edilerek pişirmeye devam edilebilir.

Tarifte Kullanılan Wefood Ürünleri

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 gr

Ürünü İncele

Wefood Karnıyarık Otu (Psyllium) Tozu 200 gr

Ürünü İncele

Wefood Organik Elma Suyu Konsantresi

Ürünü İncele

Yorum yapın