Açai Üzümü Nedir? Açai Üzümünün Faydaları Nelerdir?

Açai Üzümü Nedir? Açai Üzümünün Faydaları Nelerdir?

En sevilen bowl tariflerinin ve enfes smoothie’lerin başrolü: Açai üzümü! Peki, rengi ve lezzeti ile son dönemlerde çokça öne çıkan bu meyve hakkında siz neler biliyorsunuz?

Modern yaşamın getirdiği olumsuz koşullardan dolayı iyi beslenmenin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu minvalde ise hem lezzeti hem de görseli bakımından fark yaratan tabaklar, evlerden restoranlara en çok tercih edilen lezzetleri oluşturuyor. Mideye olduğu kadar göze de hitap eden tabakların daimi üyelerinden biri de açai üzümü oluyor. Aynı zamanda bu meyvenin kurutularak elde edildiği açai tozu da kullanım kolaylığı açısından sıkça tercih ediliyor.

Sahip olduğu etkilerle dünyanın en özel meyveleri arasında olan açai üzümü, genellikle kahvaltı ve ara öğün tabaklarında karşımıza çıkıyor. Tatlı-ekşi tadının yanı sıra ilgi çekici rengiyle de iştah kabartan bu meyve, sizce ne gibi ayrıcalıklı özelliklere sahip olabilir? Gelin, açai üzümünü yakından tanıyalım!

1. Açai Üzümü Nedir?

 

 

Açai üzümü, palmiye ağaçlarında yetişen koyu mor renkli bir meyve çeşidini oluşturuyor. Yetiştiği topraklar sebebiyle yüksek besin değerine sahip olan bu meyve, kendisine göre daha sık bilinen yaban mersini ile aynı familyada bulunuyor.

Yaban mersinine kıyasla çekirdekleri çok daha sert olan açai meyvesi, ham haliyle zor bir tüketim sunuyor. Bu sebeple meyvenin tüketimi genellikle, çekirdeklerinin çıkartılarak yumuşatılmasından sonra püre ve toz haline getirilmesiyle mümkün oluyor. Doğal haldeyken oldukça ekşi bir tada sahip olan açai üzümü, söz edilen işlemlerden geçtikten sonra ekşiliğini belli bir oranda kaybediyor. Böylelikle püre ve toz halindeki açai’ler, çikolata ve böğürtlen karışımına benzer tatlı-ekşi lezzetli bir tada sahip oluyor.

2. Açai Üzümünün Faydaları Nelerdir?

 

 

Açai faydaları özellikle de meyvenin yetiştiği topraklardan ileri geliyor. Bu topraklardaki zenginlik, açai üzümünü dünyanın en ender besinlerinden biri yapıyor. Şöyle ki açai, yüksek oranda antioksidan içeriyor. Bu oran, antioksidan zenginliğiyle bilinen yaban mersini, böğürtlen, ahududu ve kızılcık gibi meyveleri dahi geride bırakıyor.

Serbest radikaller üzerindeki etkisiyle önem taşıyan antioksidanlar, açai’de keyifli bir tüketim olanağı ile bir araya geliyor. Bunun yanı sıra açai üzümündeki faydalı yağ asitleri, lifler, A, C, E ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve çinko mineralleri, vücudun ihtiyaç duyduğu bileşenleri karşılamak açısından çok yönlü ve etkili bir katkı sunuyor.

2.1. Açai Üzümünün Bilinen Diğer Faydaları

  • Kardiyovasküler sistemin olağan fonksiyonlarını sürdürmeye yardımcı oluyor.
  • Antioksidan ve lif oranından yüksek içeriği sayesinde sindirim sisteminin ideal şekilde çalışmasına katkıda bulunuyor.
  • Sahip olduğu bileşenler ile ideal cilt görünümünün korunmasına destek oluyor.
  • Kolesterol seviyelerinin ideal dengesinde kalmasına katkıda bulunuyor.
  • Barındırdığı faydalı yağ asitleri sayesinde beynin hücre yapısının ve sinir sisteminin ideal fonksiyonlarının korunmasına yardımcı oluyor.

3. Açai Üzümü Nerede Yetişir?

 

 

Açai üzümü, Brezilya’nın en değerli bölgelerinden olan Amazon ormanlarında yetişiyor. Açai üzümlerinin toplandığı açai palmiyeleri ise genellikle nehir yatakları ve ova kenarlarında bulunuyor. Yağmur ormanlarının özel ekosistemi ve toprak kalitesi sebebiyle açai üzümü, son derece özel ve önemli bir besin çeşidi haline geliyor. Bu sayede de günümüzde tüm dünya tarafından büyük ilgi görüyor.

Editörün Notu: Wefood Organik Açai Tozu, açai üzümünü en doğal haliyle ve en keyifli şekilde tüketmeyi sağlıyor. Brezilya’nın organik tarım sertifikalı açai üzümlerinden elde edilen Wefood açai tozu faydaları bakımından da meyvenin kendisi ile yüksek benzerlik taşıyor. Siz de öğünlerinizi açai üzümünün zengin besin değerleri ve eşsiz tadıyla lezzetlendirmek için Wefood Organik Açai Tozu’nu hemen sipariş verebilirsiniz!