Chia ve Badem Unlu Glutensiz Muffin
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı badem unu
- 1 su bardağı chia unu
- 3 çay kaşığı toz şeker
- 75 gram beyaz çikolata
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı
- 12 adet kagıt veya pilastik muffin kalıbı hazırlanır.
- Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.
- Tenceremiz suyu koyup kaynatıyoruz. 75 gram çikolatamızı cam bir kaba koyup benmari usulu eritiyoruz.
- Yumurta ve toz kerimizi 4 dakika yumurta iyice kabarana kadar çırpıyoruz.
- Çırpılan yumurtamıza sütümüzü ve sıvı yağımızı ilave edip 1 dakika yavaş devirde çırpıyoruz.
- Karışıma un, kabartma tozu, vanilya karışımımızı ilave edip 1 dakika daha yavaş devirde çırptıktan sonra eriyen çikoltamızıda ilave 1 dakika daha çırptıktan sonra karışımı muffin kalıplarımıza dolduruyoruz.
- Muffin kagıtlarımızın 3/4 ü dolucak şekilde karışım dolduruyoruz. (çok fazla doldurursak pişerken taşıp dökülebilir.
Fırında 20 dakika pişen muffinlerimizi kürdan ile kontrol edip pişme durumuna göre 2 dakika daha pişiriyoruz.(benim muffinlerim tam 20 dakikada pişti) Ortaları biraz ıslak kalacaktır buda çikolatanın etkisiyle olmaktadır