Hangi Besinlerde Antioksidan Bulunur?

Hangi Besinlerde Antioksidan Bulunur?

Sağlık hayatımız boyunca dikkat etmemiz gereken ve günlük yaşantımızı da büyük ölçüde etkileyen önemli bir konu. Vücudumuzu zinde tutabilmek adına beslenmemize de dikkat etmemiz gerekiyor. Zinde bir vücuda sahip olabilmek içinse yaptığımız beslenme planlarımızda antioksidan içeren besinleri göz ardı etmemeliyiz. Antioksidan içeren besinler saymakla bitmeyecek olsa da en bilinenlerini sizler için listeledik. Buyrun hangi besinler antioksidan içerir sorusunun cevaplarını birlikte inceleyelim.

İçerisinde Antioksidan Bulunduran Besinler

Yaban Mersini: Antioksidan açısından oldukça zengin olan yaban mersini kalp sağlığına iyi gelmekte. İçerisinde bulunan ‘’flavanoid’’ isimli antioksidan bileşenleri ile depresyon oluşma ihtimalini azaltmakta ve hafızayı kuvvetlendirmekte. Yaban mersinini düzenli olarak tüketmek sağlığımız açısından daha birçok etki sağlamakta.

Bitter Çikolata: Bitter çikolata genellikle diyet programlarında karşımıza çıkan tatlılardan birisi. İyi bir enerji kaynağı olmasıyla birlikte kan şekerini düzenler ve kalbe iyi gelir. Kakao ile hazırlanan bitter çikolata, içerisinde bulundurduğu antioksidanlar ile kandaki oksitlenmeyi önleyerek kolesterol oluşumunu engeller.

Çilek: Çilek çoğu insan tarafından sevilen bir meyve. İçerisinde bulundurduğu antioksidan ile bağışıklık sistemini kuvvetlendiren çilek, sindirim sistemini düzenlemesi ve cildi tazelemesi gibi özellikleriyle de bilinmekte.

Ceviz: Hafızayı kuvvetlendirme özelliği ile bilinen ceviz, içerisinde en fazla antioksidan bulunduran kabuklu yemiş. Ceviz aynı zamanda kan dolaşımının hızlanmasını sağlar ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Kırmızı Pancar: Pancara kırmızı rengini veren betalain bir antioksidan türü. Kanın temizlenmesi ve hazmın kolaylaşmasını sağlayan kırmızı pancarın kansere karşı da koruyucu özellikleri bulunmakta.

Ispanak: İçerisinde bulundurduğu vitaminler bakımından zengin bir besin olan ıspanak, kas gelişimine katkıda bulunur ve hamilelik döneminde kadınların tüketmesi için uzmanlarca önerilen bir yiyecek.

Yulaf: Uzun süre tok tutması özelliği ile diyet listelerinin vazgeçilmezi olan yulaf, zengin bir antioksidan kaynağı. Kan şekerini düzenleme özelliği ile de bilinen yulaf besini bağışıklığı güçlendirmek için de etkili.

Chia Tohumu: Zengin bir antioksidan kaynağı olan chia tohumu, protein, lif, omega3, vitamin ve mineraller içermekte.

Ayrıca kırmızı meyvelerin birçoğu ve baklagiller antioksidan bakımından zengin besinlerdir.

Sizler de zinde bir vücuda sahip olmak  için antioksidan içeren besinleri yemek listelerinize ekleyebilirsiniz. Eğer ara öğünlerinizde ya da tariflerinizde, içerisinde antioksidan bulunduran ceviz besinini tüketmek isterseniz Wefood Brezilya Cevizlerini, doyurucu kahvaltılarınızda Wefood Glütensiz Yulaf Ezmesini, ev yapımı bir bitter çikolata için Wefood Ham Kakao ürünlerini kullanabilirsiniz. Hepsi ve daha fazlası için internet sitemizi incelemeyi unutmayın. İyi günler dileriz.